İçel
Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Kültür, Politika, Siyaset, Tarsus, Yaşam 24 Nisan 2023 145 Görüntüleme

İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Kocamaz:”14 Mayıs tünele girmeden son çıkış noktası”

İYİ Parti Mersin1. Sıra milletvekili adayı, GİK Üyesi ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Burhanettin Kocamaz, Ramazan Bayramı‘nın 2. Ve 3. Gününde  Tarsus, Toroslar ve Mezitli İlçesindeki bayramlaşmada, Türkiye’nin en büyük  probleminin hayat pahalılığı olduğuna dikkat çekerek, 14 Mayıs seçimlerine vurgu yaptı.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin Kocamaz, seçim çalışmaları kapsamında Mersin’deki çalışmalarına devam etti.Milletvekili Adayı Burhanettin Kocamaz memleketi Mersin’de 2 günde 3 İlçe ve 12 farklı mahalleyi gezerek, vatandaşlarla bayramlaştı.İYİ Parti Mersin 1. Sıra milletvekili adayı Kocamaz, Tarsus İlçe Teşkilatı, Toroslar İlçe Teşkilatı ve Mezitli  İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen Bayramlaşma programına katıldı.

 

Kocamaz’a ziyaretlerinde İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Mehmet Turgut , İYİ Parti İlçe Başkanları,  kadın ve gençlik kolları üyeleri ve partililer eşlik etti.Bayramlaşmada partiye yeni katılanlara da rozetleri takıldı.İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin Kocamaz, yaptığı konuşmada, insanların çok zor bir dönemden geçtiğini nereye gidilirse gidilsin insanların kan ağladığını söyledi.

Konuşmasında hayat pahalığına değinen Kocamaz, “Herkes şikâyetçi herkes fakru zaruret içerisinde sıkıntılarını dile getiriyor. Asgari ücretin sekiz bin beş yüz lira olduğu ki, bunu da hatırlayın bir yıl içerisinde üç defa zam yaparak sekiz bin beş yüz getirdiler, kiranınsa on bin lira olduğu bir dönemden geçiyoruz. Mersin yazın döşeksiz kışın yorgansız yatılacak bir bölge. Sebzesi meyvesi bol… İnsanlar Mersin’e hayat daha kolay yaşanır diyerek göç edip geliyor.

Mersin bir emekli cenneti olmuş. Mersin Mevlana teknesi gibi Türkiye’nin her tarafından göç almış. Bu yetmemiş Suriye’den dört yüz bine yakın göç almış. Ne için burayı insanlar tercih ediyor, yaşam kolay diye hayat kolay diye tercih ediyor. Bir yerlerde iş bulurum çalışırım tarlada takımda karnımı doyururum diye insanlar buraya geliyor. Ama bugün geldiğimiz nokta da maalesef Mersin’de yaşayanların yüzde kırk ikisi açlık sınırının altında yaşıyor. Yüzde kırk üç  de yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Bu ne demek halkın yüzde seksen beşi maalesef açlık ve yoksulluktan şikayet ediyor. Mersin gibi bir yerde halkın yüzde seksen beşi bu kadar yoksulluk çekiyorsa, Türkiye’yi düşünmek bile istemiyoruz” dedi.

Ülkenin bugün içerisinde bulunduğu noktaya dikkat çeken Kocamaz, “ Ne dediler… ‘Yaparsa AK Parti yapar!’ Doğru bunu AK Parti’den başka hiç kimse yapamaz. Ne dediler… Nereden Nereye!’ İşte ülkenin nereden nereye geldiği maalesef gözler önünde. İşsizlik had safhada. Mersin gibi bir yerde güçlü bir tarımı olan, Serbest Bölgesi olan, Organize Sanayi Bölgeleri olan bir yerde maalesef işsizlik almış başını gidiyor. Bizim insanlarımız iş bulamazken Suriyeliler sigortasız bir şekilde çalıştırılıyor. Maalesef bizim insanlarımızın bizim gençlerimizin çalışacağı yerler doldurulmuş durumda” dedi.

Yaşanan bu problemi tek Bbşına kimsenin çözemeyeceğini belirten Kocamaz, “Bu problemi tek başına ne Burhanettin Kocamaz çözebilir ne de bir başkası çözebilir. Bu problem hepimizin ortak sorunu. Bu problemi eğer çözmek istiyorsak, gençlerimizi kurtarmak istiyorsak,14 Mayıs tünele girmeden en son çıkış noktası. Bu 14 Mayıs’ı mutlaka değerlendirmek mecburiyetindeyiz” dedi.

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Yüce Türk Milleti bir dönem daha bu ucube sistemi inanın kaldıramaz” sözleri ile konuşmasına devam eden Kocamaz, “Hepimiz vebal taşıyoruz. Bizler belli yaşlara gelmişiz ama bizden sonraki nesilere, böyle bir sistemi miras olarak bırakamayız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti yüz yaşına girdi. Tam doksan beş yıl parlamenter demokratik bir sistemle yönetildi bu ülke. Ama bugün geldiğimiz noktada son beş yıl herkesin anasını ağlatan bu ucube sistemle yönetiliyor. Onun için diyoruz ki bu problemi çözmek sadece bizim işimiz siyasetçilerin işi değil. Bu problemi çözmek bu sıkıntıları bizzat yaşadığı içi sizlerinde vatandaşlarımızın da ortak problemi ortak çözüm üreteceği 14 Mayıs sandığı. Bu konuda biz herkesi göreve davet ediyoruz. Gerçekten bu işi içinden birlikte olursak çıkabiliriz. Sandıklarda her türlü entrika yapılabilir ama bizler millet olarak, vatandaş olarak sandıklara sahip çıkabilirsek o trafolara kedinin girmesine izin vermeyiz. Elektriklerin kesilmesine izin vermeyiz. Biz var gücümüzle çalışacağız. Bu sıkıntılardan bu dertlerden kurtulmak için elimizdeki son şans “ açıklamasını yaptı.

Bu iktidarın artık Devleti Kendi malı gibi yönettiğine de değinen Milletvekili Adayı Burhanettin Kocamaz, “Bu iktidar görev geldiğindeki  üç yüz lira ile üç  tane koyun alınıyordu. Bugün üç yüz lira, bir kilo kıyma alamıyorsunuz. Nereden nereye. Bu iktidar artık devleti, ülkeyi kendi malı gibi yönetmeye çalışıyor. Bu iktidar Türkiye’yi bakkal dükkânı gibi yönetmeye çalışıyor. Bunlar iktidara geldiğinde asgari ücretle otuz iki tane çeyrek altın alınıyordu. Bir buçuk yılda üç defa asgari ücreti arttırdılar, ancak dört tane çeyrek altın alanabiliyor. Onun için herkes aklını başına toplayacak. Kuru soğanın bile otuz lira olduğu bir ülkede yaşamaya çalışıyoruz. Bu ülkede kuru fasulye yedi buçuk lira oldu diye türkü yakılmış. Bu gün kuru fasulye elli lira. Milletin anası dini ağlamış… Millet artık ses ini de çıkaramıyor… Konuşan Türkiye yok olmuş.

Demokrasi adeta askıya alınmış, hak, hukuk, adelet, liyakat ortadan kaldırılmış ve biz böyle bir ülkede hayat sürdürmeye çalışıyoruz. Onun için değerli arkadaşlar, değerli hemşehrilerim; son yirmi iki gün hepimiz için çok önemli bu işin hafife alınmaması lazım. Yani herkes bu meseleyi kendi meselesi gibi üstlenmeli ve yirmi iki günü en iyi şekilde değerlendirmelidir. Gittiğimiz her yerde gördüğümüz ilgi ve alakadan dolayı biz gerçekten mutluyuz. Milletimiz bu sefer bu problemi çözecek gibi görünüyor. Ama dediğim gibi herkes sandığa gidecek bu ucube sistemi değiştirmek yönünde kararını verecek oyunu da bu doğrultuda kullanacak. ‘Herkes kendi evinin önünü temizlerse belediyeye iş kalmaz’ diye bir Fransız atasözü var. Dolayısıyla Kepirliler Kepirli’de, Mersinliler Mersin’de , Tarsuslular Tarsus’ta ,Edirneliler Edirne’de, İstanbullular İstanbul’da kendi problemini çözmeye gayret ederse, Türkiye’nin problemi de toptan çözülmüş olacak.”dedi.

Kocamaz “Bizler sizlere güveniyoruz, bu konuda geçmişte hep birlikte Mersin’de Tarsus’ta, Mersin’in tamamında birçok şeyi birlikte başardık. Allahın izniyle 14 Mayıs’ta da bu işi başaracağımıza ben şahsen yürekten inanıyorum. Herkesi göreve davet ediyorum” diyerek tamamladı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster