İçel
Ana Sayfa Gündem, Kültür, Yaşam 24 Nisan 2023 153 Görüntüleme

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI MERSİN DEVLET OPERA VE BALESİ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ÖZEL KONSERİ DÜZENLEDİ

Mersin Kültür Merkezi konser salonunda, Rustam Rahmedov şefliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestra Sanatçıları, solist Bülent Bezdüz ve “Umut 2000 Çocuk Korosu” tarafından şarkıların seslendirildiği konser icra edildi.
Vali Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103’üncü yıl dönümü ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü çocuk korosu tarafından icra edilen konser programına katıldı.
Vali Pehlivan programda yaptığı konuşmasında, “Mersin Devlet Opera ve Balesinin çok kıymetli sanatçılarına, bugün hem Cumhuriyet Meydanı’nı hem de bu salonu sevgi bahçesine, çiçek bahçesine çeviren sevgili çocuklarımıza, bu güzel konserlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Emeği geçen, onları yetiştiren, şefimiz başta olmak üzere bütün hocalarımıza, öğretmenlerimize, kurum ve kuruluşlar bünyesinde oluşturulan korolara, Milli Eğitim Müdürlüğümüze de teşekkür ediyorum.
Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 103 yıl önce kuruluşunun yıl dönümünde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı hep birlikte kutlamanın sevinciyle kendileri küçük ama yürekleri kocaman sevgili çocuklarımızın bayramını hep birlikte en içten dileklerimizle kutluyoruz.
Bu vesileyle hem Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı hem de Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygıyla, rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız hem bugün 3. günü olan Ramazan Bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.
Vali Pehlivan, konserin ardından sahneye çıkarak şef Rustam Rahmedov’u, sanatçıları ve çocukları tebrik etti, orkestra eşliğinde çocuklarla birlikte şarkı söyledi.
Mersin Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Valimiz Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik ve eşi Oya Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İl protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster