İçel
Ana Sayfa Gündem, Kadın, Kültür, Magazin, Tarsus, Yaşam 15 Nisan 2023 160 Görüntüleme

YEŞİM SANCAKTAR İÇGÖREN:”TARSUS KENDİ İÇİNDE BAŞLI BAŞINA BİR DESTİNASYONDUR”

Kısa Adı TARTUD olan, Tarsus Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Yeşim Sancaktar İçgören Turizm Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“Tarsus’umuz görebileceğimiz tarihî, kültürel ve doğal zenginliklerin en güzel örneklerine ev sahipliği yapan özel bir kenttir.Neolitik Çağ’dan günümüze kadar kesintisiz bir yerleşim alanı olmuştur. Gözlü Kule Höyüğü, Antik Çağın en büyük tapınağı anıtsal bir yapı olan Donuktaş, Kleopatra Kapısı, Antik Yol, Sağlıklı Roma yolu ile tarihini anlatan Tarsus kutsal mekanlarımız ileEshab-ı Kehf Mağarası, St. Paul Kuyusu ve kilisesi, 2. Babil Kralı Nebukadnesar zamanında yaşamış, Yahudileri Babil esaretinden ilmi ve kehanetleriyle kurtarmış bir peygamber olan Danyal Peygamber Mezarı inanç merkezleri ile birlikte Selçuklu-Osmanlı üslubunda tek şerefeli minaresi olan Tarsus Ulu Camii gibi dinî yapıları da eklersek oldukça güçlü bir inanç turizmine sahip olduğunu görüyoruz.

 

Bu kadar mı dersiniz tabi ki değil Eski cami, Kırkkaşık bedesteni, tarihi evleri gibi daha birçok noktada görkemini göstermekte. Tarsus Müzesi ve Kubatpaşa medresesi müzelerimiz gezilerinize renk katacak nitelikli mekanlar.

Tarihinin yanı sıra doğal güzelliklere de sahip elbette, Tarsus Şelalesi, Taşkuyu mağarası ve yaylaları ile turizm çeşitliliğine katma değer sağlayan kadim kenttir Tarsus. Tarsusumuz muhteşem yemekleri ile birleşince şahsına münhasır bir gastronomi turizmi de çıkıyor ve diyebiliyoruz ki Tarsus kendi içinde başlı başına bir destinasyondur.

Tarsus un güçlü bir ekonomiye sahip, insana ve çevreye duyarlı, sağlıklı kentsel normlara kendi kültürünü koruyarak kavuşması için önemli işlevlere sahip yeni organizasyonel yapıların kurulması gerektiği kentin Turizmden elde ettiği gelirle ortaya konmaktadır.

Bu sebeple ortak akılla sorunları tespit etmek ve akabinde çözüm üretmek esastır. Turistik işlevleri ve turizm politikalarının doğru bir yönetim planlaması ile uygulamak bu kadim kentin bacasız sanayiden nasıl bir gelir sağlayacağını gösterecek nihai neticedir.

Tarsus Turizm ve Tanıtım derneği olarak bu doğrultuda çalışmalar yapmaktayız. Bu vesile ile her yıl 15-21 Nisan tarihlerinde kutlanan Turizm Haftasını kutluyorum “dedi.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster