İçel
Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Tarsus, Teknoloji, Yaşam 6 Mart 2024 33 Görüntüleme

Tarsuslu Öğrenciler TÜBİTAK 55. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda

Bu yıl 55. si düzenlenen 2204A Tübitak Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında,TÜBİTAK’ın bu yıl 2204A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması, bölge finalinde Tarsus Şehit Halil Özdemir Fen Lisesi, Rasim Dokur Anadolu Lisesi ve Özel Tarsus Amerikan Koleji’nin projelerini sergilemek üzere davet etti. Adana Bölge Yarışması, Adana Alparslan Türkeş Üniversitesi’nde gerçekleşti ve öğrencilerimiz kendi projelerini büyük bir heyecanla sergilemeye başladılar.

Projeler arasında “Yabani Keçi Boynuzu ile Yabani Zeytinden Biyoplastik Kompozit Üretimi”, “Toroslarda Tetis İzleri”, “Bizmut Oksit Nanopartikül Katkılı, Antibakteriyel Özellikli, Nanolompozit Radyasyon Kalkanların Streteolitografi Yöntemiyle Üretimi” ve “Ramanujan’ın Ana Teoremi, Kesirli Türevler ve Genelleştirilmiş Bir İntegralin Hesaplanması” gibi çok çeşitli ve ilgi çekici konular bulunuyor.

Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Adana Bölge Sergisi’nde öğrenci ve öğretmenlerin projelerini ziyaret ederek, büyük bir gurur ve memnuniyetle, “TÜBİTAK 55. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Adana Bölge Sergisinde Tarsus’umuzu büyük bir başarıyla temsil eden öğrenci ve öğretmenlerimizin proje standlarındayız.” dedi.

Bu başarı, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin emeklerinin bir göstergesi olarak kabul edilebilir. Bilimsel araştırma ve keşif alanındaki bu tür etkinliklerin gençlerimizin yeteneklerini ve potansiyellerini geliştirmede önemli bir rol oynadığı açıktır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster