İçel
Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Tarsus, Yaşam 6 Mart 2024 20 Görüntüleme

TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ AÇILDI

Tarsus Belediyesi, 6 Mart 2024 Çarşamba günü saat 12.00’de Reşadiye Mahallesi’nde bulunan Siptilli Çarşısı’nda “Tarsus Gastronomi Merkezi”nin açılışını gerçekleştirdi
Tarsus Gastronomi Merkezi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği ile Avrupa Birliği’nin desteklediği sosyal girişimcilik projesi kapsamında hayata geçirildi.
Açılış törenine Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan başta olmak üzere, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, Slow Food Tarsus Kurucularından Yasmina Lokmanoğlu,çeşitli kamu ve özel sektör temsilcileri, yerel halk ve medya mensupları katıldı.
Açılışta Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan şu sözleri dile getirdi:
“Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle Avrupa Birliği’nin desteklediği sosyal girişimcilik projesi kapsamında hayata geçirdiğimiz Tarsus Gastronomi Merkezi’nin kapılarını açtık! Bu merkezde üreticilerimize sadece üretim alanında değil, aynı zamanda markalaşma, eğitim ve tescil süreçlerinde de destek oluyoruz.
Ayrıca, Tarsus’un lezzetlerini kafeterya alanında siz değerli misafirlerimize sunuyoruz. Kentimize hayırlı olmasını diliyorum.”
Tarsus Gastronomi Merkezi, yöresel ürünlerin üretiminden satışına kadar birçok süreci bir araya getirerek, Tarsus’un gastronomi potansiyelini daha da ön plana çıkaracak bir platform olmayı hedefliyor. Merkezde ayrıca, kafeterya alanında Tarsus’un zengin mutfağının tadına bakma imkanı da sunulacak.
Açılış töreninin ardından katılımcılar, merkezi gezerek üreticilerin ürünlerini inceleme fırsatı buldular ve kafeteryada Tarsus’un lezzetlerini tatma şansını yakaladılar. Tarsus Gastronomi Merkezi’nin, Tarsus’un ekonomik ve kültürel yaşamına önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster