İçel
Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Kadın, Kültür, Sağlık, Tarsus, Yaşam 7 Mart 2023 140 Görüntüleme

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu’nun ‘Doktor Sunumları’ devam ediyor.

‘Psikolojik İlk Yardım’ konulu sunum Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi’nde Psikolog Cansu Gürdağlı ve Fizyoterapist Hülya Bozoğlu’nun anlatımıyla gerçekleşti.

Psikolog Cansu Gürdağlı sunumuna ‘Psikolog İlk Yardım’ın tanımı ile başladı. Deprem, sel, ölüm ve ayrılık acısı gibi olaylar karşısında ani travmaya maruz kalan kişilere doğru yaklaşım tekniklerinden bahsederek ‘Psikolojik İlk Yardım‘da yapılması ve yapılmaması gerekenleri anlattı.


İletişim kurma yöntemlerini dile getirerek güven veren duruşu uygulamalı olarak anlattı.’ Psikolojik İlk Yardım’da sükûnet ve destek göstermenin konuşmaktan faydalı olduğunu ifade etti. İlk bağın önemine değinerek bağ kurma metodlarını uygulamalı olarak anlattı. Son yaşanılan depremlerle kişilerde oluşan travmalara iyi gelecek fiziksel egzersizleri gösterdi.

Fizyoterapist Hülya Bozoğlu’da son yaşanılan depremlerden etkilenen Hatay’a görevli olarak gittiğini belirterek deprem bölgesinde katıldığı yardım çalışmaları boyunca yaşadığı hayat tecrübelerini, deneyimlerini ve anılarını anlattı. Depremin psikolojik etkilerinden bahsederek nefes egzersizleri yaptırdı.

Psikolog Cansu Gürdağlı ve Fizyoterapist Hülya Bozoğlu Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu’nun düzenlediği ‘Psikolojik İlk Yardım’ konulu sunumun sonunda katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster