İçel
Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Politika, Siyaset, Tarsus, Yaşam 25 Mart 2023 146 Görüntüleme

HAKKI MENİZ AK PARTİ MERSİN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI, AK PARTİ TARSUS İLÇE BAŞKANLIĞINDA AÇIKLADI

HAKKI MENİZ 24.03.2023  Saat 12:30′ da Tarsus Ak Parti Tarsus İlçe Başkanlığında Ak Parti Mersin Milletvekili Aday Adaylığını duyurdu.
Sn. Meniz Adalet ve Kalkınma Partisinde siyasete 29 Ağustos 2004’te başladı. Ak Partinin İlçe yönetiminde hukuki ve siyasi işlerden sorumlu başkan yardımcısı olarak aktif göreve başladı. 6 sene ikinci başkanlığı oldu. 2010’da ilçe başkanlığı görevini devraldı. 2013’ün aralık ayında ilçe başkanlığından istifa edip, 2014’te belediye başkanı adayı oldu.
Av. Hakkı Meniz AK Parti Tarsus İlçe Başkanlığında yaptığı açıklamada partililere milletvekilliği aday adaylığını açıklarken şunları söyledi:
“Biz hayatımız boyunca siyaseti ekmek kapısı, siyaseti bir kazanç kapısı olarak hiç görmedik. Bir malın zekâtı, bir de ömrün zekâtı vardır. Biz siyaseti ömrün zekâtı olarak gördük.
Bu dava dünde garibin sırtındaydı, bugünde bu garibin sırtında. Ben belediye başkanı adayı olmama rağmen, yıllardır ilçe başkanlığı yapmama rağmen, ben partinin seçim işlerinde adliyeden sorumlusuydum hiç gurur yapmadım. Bu partide üye olmakta bir şereftir, başkan olmakta bir şereftir, bu davanın içinde bulunmakta bir şereftir. Biz hiçbir zaman ayırt etmedik. Biz hiç ırka dayalı, bölgeye dayalı, mezhebe dayalı biz bir siyaset yapmadık.
2013’ün aralık ayında ben ilçe başkanlığını bıraktığımda kasada 32.000 lira para vardı arkadaşlar. Ben hayatım boyunca, siyaset yaptığım süre zarfınca yediğim yemeğin faturasını partiye ödetmedim. Arabamla gezdiğim hiçbir mazot parasını partiye ödettirmedim. Biz bu desturla siyaset yaptık.
Bugün Pamuklu Barajının temelini biz, o günkü Orman Bakanımızla Veysel Eroğlu’ yla beraber biz kapalı spor salonu da açtık. 1977’den beri kalan bir projeydi. Ak Partiye gerçekleştirmek nasip oldu. Proje tamamen tamamlanmadı. 120.000 dönüm arazinin sulanması gerekiyordu. Projede eksiklikler var, tamamlanması gerekiyor.
Havaalanın temelleri yine bizim dönemimizde atıldı. Şu an bitme aşamasına geldi. Yine o günkü Zafer Çağlayan beyin iddia ettiği ve beyan ettiği üzere, Yeni Nesil Organize Sanayi Bölgesinin içine yapılması gerekiyordu. Bunlarla ilgili bir takip yapılmadı.
Çamlıyayla yolu bizim dönemimizde Denizler Firmasına ihalesi yapılmıştı, çalışması hala devam ediyor. Bunların tamamlanması gerekiyor. Sahil bandıyla ilgili yolların bir kısmı yapıldı. Otellerle ve tahsislerle ilgili bir gelişme olmadı. Bunların takibi gerekiyor.
Ak Parti çok şeyler yaptı. Biz eksik olanı söylüyoruz. İnsan hafızası yanılabilir, unutabilir ama bizim görevimiz hatırlatmak.
Bugün Tarsus Adliyesine bakıldığında bizim dönemimizde yapıldı. Maliye binasına bakıldığında bizim dönemimizde yapıldı. Sosyal Güvenlik Kurumuna bakıldığında bizim dönemimizde yapıldı. Sekreter binasına baktığında bizim dönemimizde yapıldı.
Diş hastanesine bakıldığında bizim dönemimizde yapıldı. Çamlıyayla’ya baktığında bizim dönemimizde yapıldı. Tarsus’a bir üniversite kazandırılması bizim dönemimizde yapıldı. Emniyet Müdürlüğü binasına yeni tadilat ve yeni Hükümet binasına bakıldığında bitirilmek üzere bizim dönemimizde yapıldı. Fevzi Çakmak Karakolu baktığında bizim dönemimizde yapıldı. Saymakla bitmez.Bu seçim çok önemli. Her şeyin pazarlığı olabilir ama devletin pazarlığı olmaz. “ dedi.
Basın açıklaması sonunda AKKOZA Medya mikrofonlarımıza konuşan Hakkı Meniz şunları söyledi:
“ Bugün Tarsus’un alt yapısında sıkıntılar var. Tarım Organize Sanayi Bölgesini yapacağız. Tarsus’ta bir tane otel yok. Alt yapısı noktasında çok ciddi anlamda sıkıntı var. Tarsus gerçekten kendisinden beklenenleri yerelde biz verebiliyor muyuz? Ben bunu verebildiğimiz kanısında değilim. Yapısal sıkıntılar var. Tarsus ciddi oranda büyüme potansiyeline sahip ve ilerisi çok daha büyük ve parlak. Önemli olan bunu merkezi hükümetle birlikte yerel siyasetin bir noktaya taşıması gerekiyor. Biz bu noktada çalışmaya hazırız. Biz her türlü görüşe açığız.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster