Ana Sayfa Gündem, Tarsus, Yaşam 6 Mayıs 2024 9 Görüntüleme

ÇYDD Tarsus Şubesi, Kaburgediği Köyü’nde Çocuk Şenliği Düzenledi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Tarsus Şubesi, Kaburgediği Köyü’nde “Köy Çocuk Şenliği” düzenledi

ÇYDD Tarsus Şube Başkanı Ferda Aras, etkinlikle ilgili şunları söyledi: “Düzenlediğimiz Köy Çocuk Şenliği’ne ev sahipliği yapan ve desteğini esirgemeyen Kaburgediği Muhtarı İsa Gür ve ailesine, Kaburgediği Köy halkı ve çocuklarına, katılım sağlayan derneğimiz üyeleri ve çocuklarına, katkı ve desteklerinden dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, Mersin Büyükşehir Belediyesi animasyon ve ulaştırma ekibine Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Tarsus Şubesi Yönetim Kurulu adına çok teşekkür ederim.”

Başkan Ferda Aras, derneğin amacını ve son dönemde gündemde olan müfredat değişikliği konusunu da değerlendirdi. Derneklerinin Atatürk ilke ve devrimlerini korumayı, geliştirmeyi ve çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve topluma ulaşmayı hedeflediğini belirtti. Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılık, demokrasi kültürü ve laiklik, hukukun üstünlüğü, dürüstlük, güvenirlilik, çevre bilinci ve emeğe saygının dernek değerleri olduğunu vurguladı.

Başkan Aras, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adı altında hazırlanan müfredat değişikliğini eleştirdi ve reddettiklerini açıkladı. Bu modelin bilimsel eğitimi kaldırarak ideolojik bir zemin oluşturmayı amaçladığını belirtti. Ayrıca, öğretim programlarının inanç üzerinden dayatma yapmasına izin vermeyeceklerini ve ulusun çocukları arasında ayrım yapılmasına göz yummayacaklarını vurguladı. Müfredat değişikliğinin, Atatürk ilke ve devrimlerinin, Cumhuriyetin, laikliğin, bilimin ve aydınlanmanın çıkarılmasına izin vermemekte kararlı olduklarını dile getirdi.

Son olarak, ÇYDD Tarsus Şube Başkanı Ferda Aras, ülkemizin çağdaş geleceği olan çocuklarını asla yalnız bırakmayacaklarını ve demokratik bir ülke ve eğitim sistemi talep ettiklerini belirtti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster