İçel
Ana Sayfa Gündem, Sağlık, Yaşam 16 Nisan 2024 129 Görüntüleme

Birlikte Tüketilince Faydasını İkiye Katlıyor!

Yoğurt ve çörek otu düzenli tüketildiğinde beslenme rutininizi destekleyen besin değeri güçlü içeriklerdir.

Sindirim sağlığını iyileştirir

Çörek otu içeriğindeki yüksek oranda yağ, A, B ve C vitaminleri, demir, kalsiyum, çinko, fosfor, magnezyum, manganez ve bakırla dikkat çeker.Çörek otu yüksek besin değeri sayesinde sindirim sağlığını iyileştirir, enerji seviyesini artırır ve bağışıklık sistemini destekler.

Yüksek besin değerine sahip

Yoğurt ise içeriğindeki A, B ve E vitaminleri, potasyum, fosfor ve çinko sayesinde yüksek besin değerine sahiptir.Yoğurdun sahip olduğu yüksek protein içeriği kas gelişimini destekler ve tokluk hissi yaratır. Böylece kilonuzu kontrol etmenize yardımcı olur.

Bir arada tüketince daha faydalı

Ayrı ayrı besin değeri yüksek olan bu iki gıdayı bir arada tüketince ise adeta bir mucize etkisi yaratıyor. Özellik gece yatmadan önce tüketildiğinde tokluk hissi oluşturarak aşırı yeme isteğine ket vuruyor. Aynı zamanda çörek otu ve yoğurt karışımı düzenli tüketildiğinde metabolizmayı hızlandırarak kilo yönetimine yardımcı oluyor. Antioksidan ve antienflamatuar özellikleri sayesinde sinirim sistemi sağlığını destekler, bağışıklık sistemini güçlendirir ve kalp sağlığını iyileştirir. Ayrıca solunum sorunlarına iyi bir takviye olarak destekleyici olabilir ve cilt sağlığını iyileştirmek için de etkili olabilir. Ancak özellikle kronik bir rahatsızlığınız var ve düzenli ilaç kullanıyorsanız bu tür bir beslenme değişikliği yapmadan önce doktorunuza danışmanızda fayda olabilir.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster