İçel
Ana Sayfa Gündem, Sağlık, Yaşam 16 Nisan 2024 34 Görüntüleme

Yaşlanmayı Önleyen, İltihabı Kurutan Mucize!

Kurutulmuş dut, antiinflamatuar özellikleriyle bilinen bir grup antioksidan olan antosiyan kaynağıdır. Ayrıca kan dolaşımını iyileştirmek için de kullanılır. Kurutulmuş dut, kırmızı şarapta ve yer fıstığında bulunan ve yaşlanma karşıtı etkisi olan resveratrol adı verilen başka bir bileşik içerir. Araştırmalar resveratrolün kan basıncını düşürebileceğini ve kalp hastalığı riskini azaltabileceğini gösterir.

Porsiyon başına C vitamini için önerilen günlük değerin yüzde 190’ına sahip olan kurutulmuş dut, portakaldan çok daha fazlasını içerir. Bol miktarda C vitamini almak bağışıklık sisteminin desteklenmesi, dokuların onarılması ve görmenin korunması açısından önemlidir. C vitamini ayrıca oksidatif hasarla savaşarak kalp hastalığı riskini azaltabilecek bir antioksidan görevi de görür.

Dut yüksek derecede bir protein içerir. Porsiyon başına 4 gram protein içeriren dut, antrenman sonrası için ideal bir atıştırmalıktır. Kurutulmuş dut aynı zamanda günlük demir ihtiyacının yüzde 30’unu, kalsiyum ihtiyacının ise yüzde 10’unu içerir. Demir, oksijen açısından zengin kan hücrelerini vücutta taşımaya çalıştığı için yorgunlukla savaşır ve kendinizi enerjik hissetmenizi sağlar. Kalsiyum, güçlü kemiklerin ve dişlerin temelidir ve yeterli kalsiyum alımı, osteoporoz gelişme riskini önlemeye yardımcı olabilir.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster