Ana Sayfa Gündem, Kültür, Tarsus, Yaşam 8 Kasım 2023 91 Görüntüleme

ÜMİT ASLAN’IN “ŞAHMERAN TARSUS’TA” RESİM SERGİSİ SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Tarsus Festivali kapsamında, Ümit Aslan’ın eserleri “Şahmeran Tarsus’ta” Resim Sergisi, Mehmet Bal Sanat Galerisi’nde sergileniyor.
Tarsus’un tarihî ve kültürel değerlerini yansıtan bu özel sergi, Mehmet Bal Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Serginin açılışı 2 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşti ve 19 Kasım 2023’e kadar ziyaretçilere kapılarını açık tutacak.
Ressam Ümit Aslan’ın eserleri, Tarsus’un eşsiz atmosferini ve Şahmeran efsanesini büyüleyici bir şekilde yansıtıyor. İncelikle dokunmuş fırça darbeleri ve renk kullanımıyla, sanatçı, bu gizemli figürün büyülü dünyasını izleyiciyle buluşturuyor.
Ressam Ümit Aslan’ın ,”Mitolojik Öyküleriyle Şahmeran” teması çalışmalarının ana konusudur. Ümit Aslan, eserlerinde Şahmeran üzerinden kadın sorunsalına değinirken, Ortadoğu coğrafyasının öykülerini ve kendi anlatımlarını içine alacak şekilde harmanlayıp “Şahmeran” mitolojisini günümüze yorumlayarak geleceğe kalması için çalışmalarını sürdürmektedir.
Sanatseverler, bu etkileyici sergiyi ziyaret ederek Tarsus’un zengin kültürel mirasına bir adım daha yaklaşabilirler.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster