İçel
Ana Sayfa Gündem, Kadın, Kültür, Siyaset, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 8 Mart 2023 145 Görüntüleme

CHP’li Yıldırım’dan 8 Mart Kadınlar Günü Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili A.Adayı Necdet Yıldırım, her alanda kadın erkek eşitliğinin çağdaş laik demokratik cumhuriyetinin var olma koşulu olduğuna vurgu yaparak, kadın haklarının korunmasını öncelikli tutan bir politika izleyeceklerini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili A.Adayı Necdet Yıldırım, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında;

Yaşamın her alanında eşitliğin hayata geçirilmesi mücadelesinde ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi’ne geçiş vurgusu yaptı.
Türkiye’de yaşanan derin krizden en çok kadınların etkilendiğine işaret eden Yıldırım, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte ‘tek adam’ rejimi ülkede kriz üstüne kriz yarattı. Ekonomik kriz ve yoksulluk en çok kadınları ve çocuklarımızı etkiledi. Toplumsal yaşamın ve hayatın tüm alanlarında kadını yok saymaya çalışan zihniyet, kadınların Atatürk’ün önderliğinde elde ettiği tüm kazanımları ellerinden alma istiyor. Kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet artarak devam ediyor. Her alanda kadın erkek eşitliği çağdaş laik demokratik cumhuriyetimizin var olma koşuludur.
Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığında hayata geçireceğimiz Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi’nde cinsiyet eşitliğini esas alarak kadınların karar ve yönetim süreçlerine katılımını destekleyecek, kadın temsilini artıracak, kadın haklarının korunmasını öncelikli tutan bir politika izleyeceğiz.
Kadınların, çocukların, gençlerin ve tüm vatandaşların geleceğe umutla baktığı, toplumsal barış ve huzurun tesis edildiği bir Türkiye hedefiyle; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster