İçel
Ana Sayfa Gündem, Kadın, Siyaset, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 8 Mart 2023 163 Görüntüleme

CHP’li Saydam’dan 8 Mart Kadınlar Günü Mesajı

EŞİTLİK MÜCADELESİ SÜRÜYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili A.Adayı Mehmet Saydam, kadınların 8 Mart 1857’den beri tüm dünyada eşitlik ve özgürlük mücadelesi verdiğini belirterek, kadınların mücadelesi ile Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi inşa edileceğini söyledi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili A.Adayı Mehmet Saydam, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesinin aynı zamanda aydınlık Türkiye mücadelesi olduğuna vurgu yaptı.
Kadınların 8 Mart 1857’den beri tüm dünyada eşitlik ve özgürlük mücadelesi verdiğini anımsatan Saydam, kadınlara karşı ayrımcılığın hala devam ettiğini belirterek, şunları söyledi: “Kadınların haklarını koruyan İstanbul Sözleşmesi’nden tek adamın imzasıyla bir gecede Türkiye’nin imzası geri çekildi. İmzanın çekilmesinin ardından çok kadın öldürüldü. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde; kadınların desteği ile Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi inşa edeceğiz.
Tüm kadınların şiddetten uzak, eşit ve özgür olduğu, kadınların her alanda görünür olması için mücadelemizi yükselteceğiz. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster