İçel
Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Spor, Yaşam 27 Ocak 2023 144 Görüntüleme

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, TÜRKİYE BOCCE (RAFFA) ŞAMPİYONASI’NIN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Mersin İlimizde 25 Ocak – 30 Ocak 2023 tarihleri arasında Toroslar Bocce Tesisi’nde, Ülkemiz genelinde 40 İlden 180 sporcunun katıldığı, Büyük Erkekler ve Büyük Kadınlar müsabakalarının gerçekleştirileceği Türkiye Bocce (Raffa) Şampiyonası’nın açılış törenine katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program; Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Asbaşkanı Faik Kapsız’ın açılış konuşması ile devam etti.
Valimiz Ali Hamza Pehlivan, açılış programında gerçekleştirdiği konuşmasında; “Bugün Mersin İlimizde Bocce dalında Türkiye Şampiyonası’nı başlatmak üzere bir aradayız. 40 İlden 180 sporcuyu misafir etmenin, mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemiz bütün branşlarda olduğu gibi Bocce branşında da her geçen gün daha iyi noktalara geliyor. Bu bağlamda Mersin İlimiz ve Toroslar ilçemiz de Bocce’nin merkezi oldu. Nitekim 2022 yılınında 1-5 Kasım tarihleri arasında ilk defa Raffa ve Volo kategorisinde iki şampiyonayı birlikte yapmak suretiyle bir dünya şampiyonasına ev sahipliği yaptık. Orada 37 ülkeden 52 takım ve yüzlerce sporcu bu sahada mücadele etti. Çok da güzel müsabakalar gerçekleşti. Orada bizleri mutlu eden en önemli gelişmelerden birisi de Eda Sayak kardeşimizin şampiyon olmasıydı.
Eda kardeşimiz, Raffa Disiplini Kadınlar Altın Nokta kategorisinde altın madalya almak suretiyle yüzümüzü güldürdü, göğsümüzü kabarttı ve İstiklal Marşımızı okuttu. Kendisini tekrar tebrik ediyorum. Bunun yanında Toroslar Belediyesi Spor Kulübü’nün sporcusu Mehmet Can kardeşimiz ve Burak kardeşimiz de Türkiye rekoru kırmak suretiyle bronz madalya aldı. Onları da tebrik ediyorum. Şimdi bugün bu şampiyonada siz kıymetli sporcularımız mücadele edeceksiniz. Burada mücadele sonunda da milli takım için seçmeler yapılacak. Bu da sizler için ayrı bir motivasyon ve heyecan kaynağıdır diye düşünüyorum.
İl olarak 60 branşta spor faaliyetlerimiz ve 500’e yakın spor kulübümüz var. Aralık ayı rakamlarına göre 200 bine yaklaşan lisanslı sporcu sayımız var. Bu bağlamda dedim ya Mersin artık Bocce’nin merkezi konumuna geldi. 1580 lisanslı Bocce sporcumuz var ve 52’si milli sporcu statüsünde.
Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutlayacak olduğumuz 2023 yılını ‘Spor Branşlarını Tanıtım Yılı’ ilan ettik. İlk branş içinde “Ocak ayı Bocce ayı” dedik ve bu ayın başından itibaren Bocce sporunu İlimizin dört bir tarafında bütün ilçelerimizde, bütün okullarımızda hatta alışveriş merkezlerinde tanıtmaya başladık. Önümüzdeki aylarda da bu tanıtım faaliyetleri, değişik branşlarda devam edecek. Buradaki amacımız bütün branşlara odaklanmak, bütün branşları gençlerimize tanıtmak, çocuklarımıza tanıtmak ve onların içerisinde işte sizler gibi ulusal ve uluslararası düzeyde mücadele edecek ve inşallah madalya getirecek sporcular yetiştirmek. Bu faaliyetler aynı zamanda Gençlik ve Spor Bakanlığımızın çok önemsediği ve uyguladığı yetenek taramasının da bir kısmını oluşturuyor.
Spor demek, sağlık demek. Biliyorsunuz. Spor demek disiplin demek. Spor demek, takım ruhu demek, dayanışma demek, paylaşmak demek, kardeşlik duygularını çoğaltmak demek. Sizler bunu yapıyor ve yaşatıyorsunuz. Hepinizi tebrik ediyorum. Sizleri yetiştiren antrenörlerimizi, hocalarımızı tebrik ediyorum. Kulüp olarak bu işe sahip çıkan bütün kişi ve kuruluşlara da gene aynı şekilde, kurumlarımıza da teşekkür ediyorum ve bu vesileyle sporu tabana yayıyoruz anlayışıyla tesisleşmede ülkemizin genelinde olduğu gibi Mersin İlimizde de yatırımların bu noktaya gelmesindeki desteklerinden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, yine yatırım programlarıyla hem tesisleşme ve hem organizasyonlarda bizlere desteğini esirgemeyen Sayın Gençlik ve Spor Bakanımıza ve Bakanlığımızın ilgili bütün birimlerine, İl müdürlüğümüze bu ilk organizasyondan dolayı yine Toroslar Belediyesine ve ilgili bütün birimlerine teşekkür ediyorum.” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Vali Pehlivan ve Federasyon Asbaşkanı Kapsız, Şampiyona Başlangıç Atışı’nı gerçekleştirerek Türkiye Bocce (Raffa) Şampiyonası’nı başlattı.Açılış törenine; Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Asbaşkanı Faik Kapsız, Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, Toroslar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Vedat Yüksel, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Osman Yıldızbakan, 40 İlden antrenör, hakem ve sporcular katıldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster