İçel
Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Tarsus, Teknoloji, Yaşam 30 Aralık 2022 159 Görüntüleme

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, MERSİN-TARSUS OSB’DE FAALİYET GÖSTEREN AKY TEKNOLOJİ ÜRETİM FABRİKASINI ZİYARET ETTİ

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Mersin- Tarsus Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren AKY Teknoloji üretim fabrikasını ziyaret etti.
Vali Pehlivan, beraberindeki heyet ile birlikte fabrika içerisinde incelemelerde bulundu. AKY Teknoloji firması Onursal Başkanı Sabahattin Akyürek ile Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek’ten yürütülmekte olan çalışmalar, üretim ve pazarlama süreçlerine ilişkin konular hakkında bilgiler aldı.
OSB içerisinde 100 dönümlük alan üzerinde 2015 yılından bu yana faaliyette bulunan ve 450 kişi istihdam eden AKY Teknoloji’de; kuru gıda temizleme makineleri ve elektrikli hizmet araçları ürünlerinin üretimi gerçekleştirilip, 60 farklı ülkeye ihracat yapılıyor. AKY Teknoloji tarafından tasarlanarak seri üretimi yapılmaya başlanan %100 yerli trafik dışı kullanım aracı Ortimobilin yakında piyasaya sunulması planlanıyor.
Vali Pehlivan’a ziyaretinde, MTOSB Başkanı Sabri Tekli ve OSB Yönetim Kurulu üyeleri de eşlik etti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster