İçel
Ana Sayfa Gündem, Kadın, Kültür, Yaşam 11 Ocak 2023 140 Görüntüleme

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN BAŞKANLIĞINDA KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE İL KOORDİNASYON, İZLEME VE DEĞERLENDİRME KOMİSYONU TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Valimiz Ali Hamza Pehlivan başkanlığında ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısı’ gerçekleştirildi.
Toplantıda yaptığı konuşmasında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelenin hayati bir konu olduğunu vurgulayan Vali Pehlivan, 2021-2025 yıllarını kapsayan Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı’nın 30 Haziran 2021 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girdiğini ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde 1 Temmuz 2021 tarihinde düzenlenen toplantıda kamuoyu ile paylaşıldığını ifade etti.
Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı’nın 5 ana hedefinin bulunduğunu belirten Vali Pehlivan, bu hedeflerin “Adalete Erişim ve Mevzuat, Politika ve Koordinasyon, Koruyucu ve Önleyici Hizmetler, Toplumsal Farkındalık, Veri ve İstatistik” olduğunu söyledi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında 23 Mart 2022 tarihinde imzalanan protokolle kamuoyuna duyurulan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı” kapsamında Valiliğimiz ve Müdürlüklerimiz ile ilçelerde ise Kaymakamlıklarca, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda hem mevzuat hem de uygulamaya yönelik çeşitli çalışmaların gerçekleştirildiğini ifade etti.
Kadına yönelik şiddette adli, hukuki, idari, toplumsal, sosyo-psikolojik bütün boyutlarıyla mücadele gerektiğini aktaran Vali Pehlivan, eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerinin kesintisiz bir şekilde sürdürülmesi gerektiğinin altını çizdi.
Konuşmasının sonunda, il bazında üç ayda bir olacak şekilde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı düzenlendiğini hatırlatan Vali Pehlivan, “’Şiddete Sıfır Tolerans’ ilkesi doğrultusunda Kadına Yönelik Şiddet konusunda temel, nihai ve en ideal hedef sıfırlanmasıdır. Kadına yönelik her türlü şiddeti önlemek amacıyla toplumumuzun bütün kesimlerinin iş birliği ve koordinasyon içinde gayret sarf etmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yapılan sunumla devam eden toplantıda, İlimiz Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Risk Haritası hakkında bilgiler verildi, vaka sayıları hakkında yapılan çalışmalar ve paydaş kurumlarla koordinasyon konuları, Kadın Acil Destek (KADES) Uygulamasının tanıtımına yönelik etkin kampanyalar düzenlenmesi, Kadın Konukevleri, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde Kadın Destek Birimleri ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) kapasite durumu, aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele çalışmalarında yürütülen kampanya ve oluşturulan içeriklerin yaygınlaştırılması, kolluk birimlerinin görev ve sorumluluğunda olan konularda mevzuatta verilen görev ve sorumlulukların gecikmeksizin uygulanması konuları ele alındı, değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulunuldu, muhtelif kararlar alındı.
Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Abdulhamit Erguvan’ın yanı sıra; Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veysel Topkaya, İl müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster