İçel
Ana Sayfa Gündem, Politika, Siyaset, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 7 Haziran 2023 165 Görüntüleme

Türkiye İşçi Partisi Tarsus İlçe Başkanı Banu BOLAT: ” Can Atalay Neden Hala Serbest Bırakılmadı? “

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Tarsus İlçe Örgütü, Tarsus Yarenlik Alanında Eylem Yaparak Basın Açıklama Gerçekleştirdi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Tarsus İlçe Başkanı Banu POLAT’ın yaptığı açıklamada, 14 Mayıs’ta yapılan 28. Dönem Genel Seçimleri’nde Hatay‘dan milletvekili seçilmesine rağmen cezaevinden çıkarılmadığı için yemin edemeyen Avukat Can Atalay‘ın serbest bırakılmasını istedi.


Açıklamada, “Artık bu hukuksuzluğa bir son verin! Yetkinizi aldığınız yasaları uygulayın! Can Atalay’ın seçilmiş bir milletvekili olarak yasama faaliyetlerine katılmasının önündeki engellerin kaldırılmasını, T.C. Anayasası ve Avrupa İnşan Hakları Sözleşmesi ile koruma altında olan seçme ve seçilme hakkının derhal yerine getirilmesini bekliyoruz” denildi.


TİP’ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Anlamı apaçık olan Anayasa hükmü ortadayken, buradan başta Yargıtay savcıları olmak üzere yetkililere soruyoruz:

Seçilmesinin üstünden 3 hafta geçmesine rağmen Can Atalay neden hala serbest bırakılmadı?

Can Atalay neden Meclis’te yemin edip görevine başlayamadı?


Can Atalay ne zaman Hatay’a ulaşıp enkaza çevrilmiş olan şehrin imarı için yurttaşla beraber çalışmalarına başlayabilecek?

Can Atalay’ın, Hatay’ı ve tüm ülkeyi enkaz altında bırakanların suçlarını yüzlerine vurmasından mı korkuyorsunuz?
Milli iradenin yerine gelmesini engellemenin, yani milletin seçtiği vekil sanki seçilmemiş gibi davranmanın, bir suç olduğunu bilmiyor musunuz?

Bu sorularımızla, Anayasal kurumları Anayasa’ya uymaya bir kez daha davet ediyoruz. Artık bu hukuksuzluğa bir son verin! Yetkinizi aldınız yasaları uygulayın “denildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster