İçel
Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 7 Haziran 2023 108 Görüntüleme

Tüm Emeklilerin Sendikası Tarsus Şubesi Başkanı Hüseyin PALA:”Emeklilerin sendikal örgütlenmesi engellenemez”

Tüm Emeklilerin Sendikası Tarsus Şubesi Başkanı Hüseyin PALA’nın yaptığı açıklamada, “Kapatma davası siyasi bir tercih olup, demokrasiyle ve hukukla ilgisi yoktur.

Emeklilerin sendikal örgütlenmesi engellenemez diyerek sözlerine ; “Tek amacı emeklilerin insanca yaşaması olan sendikamıza, Ankara Valiliği tarafından açılan kapatma davasının 2. duruşması 8 Haziran’da Ankara 4. İş Mahkemesi’nde görülecektir.


Demokratik toplumların olmazsa olmazı olan örgütlenme özgürlüğümüz gasp edilmek isteniyor. Emeklilerin sendika kurması, biriktirdiğimiz emeğin geri dönüşünün bizlerin insana yakışır bir yaşam sürdürmesini sağlaması içindir. Oysa bugün emeklileri bırakalım insanca yaşamı, çok büyük bir kısmı açlık sınırının altında, hayatta kalmaya çalışıyor. Geriye kalanların tamamı (istisnalar hariç), yoksulluk sınırının yarısı kadar bile maaş alamıyor.

Yani emeklilerin sendika çatısı altında örgütlenmesi zorunlu bir ihtiyaçtır. Özetle, bedelini peşin ödediğimiz emeklilik hakkımızın, insana yakışır yaşamımızın güvencesi olması gerekir.


Türkiye’nin imzacısı olduğu uluslararası sözleşmeler herkesin sendika kurabileceğini hükmetmektedir. Yine anayasamızın 90. maddesinde, iç hukukun uluslararası sözleşmelerle çelişmesi durumunda uluslararası sözleşmelerin esas alınacağı belirtilmektedir.

İç hukukta bir düzenleme yapılmamışsa, sorun bizim değil, sorun yasakoyucularındır. Haklar yasadan önce gelir ve bu gerçek, bütün hukuk çevreleri tarafından kabul edilmektedir.


Bu nedenle, ilgili iş mahkemesinin Um Emeklilerin Sendikası’nı kapatması, hukukla bağdaşmayacaktır. Zaten idarenin kapatma davası siyasi bir tercih olup, demokrasiyle ve hukukla ilgisi yoktur.

Hatırlatmak istiyoruz: Emeklilerin sendikal örgütlenmesi engellenemez. İdare bu sevdadan vazgeçmelidir. Mahkemenin de uluslararası sözleşmelerde güvence altına alınmış sendika hakkımızı gözeteceğini umuyor, demokratik ve vicdani bir kararla sendikamızın kapatılma davasını reddetmesini bekliyoruz.”dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster