İçel
Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Kültür, Yaşam 21 Aralık 2023 46 Görüntüleme

Tarsus’un Derin Tarihine Yolculuk… Değerli Arkeologlar Bilgilerini Paylaştı

Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA) binasında 19 Aralık 2023 Salı akşamı düzenlenen “Arkeoloji Sohbetleri” adlı panelde, Tarsus’un on bin yıl öncesine uzanan tarihine dair önemli bilgiler paylaşıldı. Panelde, Doç. Dr. Deniz Kaplan, Öğr. Gör. Dr. Ulus Tepebaş ve Tarsus Müze Müdürü Arkeolog Doğukan Alper, kentin tarihine ışık tutan önemli detayları izleyicilerle buluşturdular.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TADEKA sözcüsü Dr. Ali Cerrahoğlu, paneli ve konuşmacıları tanıtarak etkinliği başlattı. Ardından söz alan konuşmacılar, Tarsus’un arkeolojik zenginliklerini detaylı bir şekilde ele aldılar ve kentin geçmişine dair yeni perspektifler sunarak büyük ilgi uyandırdılar.

 

Doç. Dr. Deniz Kaplan, Tarsus’un tarihine dair derinlemesine bir bakış sunarak, on bin yıl öncesinden günümüze uzanan yaşamı anlamak adına yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Öğr. Gör. Dr. Ulus Tepebaş ise günümüzdeki arkeolojik kazılar ve buluntuları ele alarak, Tarsus’un tarihi dokusunu gün yüzüne çıkaran çalışmalar hakkında detaylı bilgiler sundu.

Toplantıda öne çıkan arkeolojik değerler arasında Donuktaş Tapınağı, Roma Hamamı (Altından Geçme), Antik Yol, Tarihi Köprü, Roma Yolu (Sağlıklı Köyü), Zeytinpazarındaki antik dönem sarnıcı, Köylü pazarı buluntuları gibi birçok önemli nokta detaylarıyla ele alındı.

TADEKA üyeleri ve sivil toplum temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, soru-cevap bölümüyle sona erdi. Katılımcılar, bilgilerin zenginliği ve kentlerinin tarihine dair yeni bakış açıları kazanmanın mutluluğuyla toplantıyı tamamladılar. Yapılan etkinlik, Tarsus’un zengin tarihine dair farkındalığı artırmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster