Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 4 Mayıs 2024 13 Görüntüleme

Tarsus’ta “Orman Benim” Kampanyası Başladı “Öğrenciler Orman Yangınlarına Karşı Harekete Geçti”

Orman Yangınlarına Karşı Bilinçlendirme Etkinliği “Orman Benim” Kampanyası Tarsus’ta Başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın öncülüğünde gerçekleştirilen “Orman Benim” kampanyası çerçevesinde, ülkemiz genelinde orman yangınlarını önlemek ve ormanları korumak amacıyla farkındalık oluşturuluyor. Bu kapsamda, 3 Mayıs Cuma günü, Tarsus’ta da önemli bir etkinlik gerçekleşti.

Orman Genel Müdürlüğü, “Haydi Türkiye! Birlikte tedbir alıyor, orman yangınlarını beraber önlüyoruz.” çağrısıyla tüm vatandaşları, “Orman Benim” etkinliklerine katılmaya davet etti. Etkinlikler çerçevesinde, orman yangınlarına neden olabilecek atıkların toplanması ve orman yangınlarının önlenmesi için birlikte hareket edilmesi vurgulandı.

Tarsus’ta da bu çağrıya yanıt veren öğrenciler ve Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Tarsus Karabucak Ormanı’nda bir araya geldi. Öğrenciler, Karabucak ormanın temizlenmesi ve çevre düzenlemesi gibi faaliyetlerde bulunarak kampanyaya destek verdiler.

Etkinlik sırasında konuşan yetkililer, orman yangınlarının önlenmesinde toplumun bilinçli ve duyarlı olmasının önemine vurgu yaparak, “Orman Benim” kampanyasının bu amaçla başlatıldığını belirttiler. Katılımcılar, doğanın ve ormanların korunması için herkesin sorumluluk alması gerektiğini ifade ettiler.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster