Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Tarsus, Yaşam 4 Mayıs 2024 14 Görüntüleme

Yüksek Rekolte ve Düşen Fiyatlar Tarım İşletmelerini Endişelendiriyor

Tarsus’ta faaliyet gösteren ER-ZA Tarım işletmelerinin kurucuları Erden Zaman ve Betül Zaman ile iş ortağı Onur Kavak, bu yıl sert çekirdekli meyve üretiminde yaşanan yüksek rekolte ve düşen fiyatlar nedeniyle sektördeki endişelerini dile getirdiler.

Üreticiler, bu yıl rekoltenin son derece yüksek olmasına rağmen, girdi maliyetlerinin artması ve fiyatların hızla düşmesinin üreticileri ve ihracatçıları endişelendirdiğini belirttiler. ER-ZA Tarım işletmeleri olarak bin 500 dekar alanda sert çekirdekli meyve üretimi gerçekleştirdiklerini ifade eden Zaman ve Kavak, iç piyasada ve yurt dışında toplam 4 bin ton ürünü değerlendirdiklerini aktardılar.

Erden Zaman, Betül Zaman ve Onur Kavak, sektördeki mevcut durumu değerlendirirken, artan maliyetler karşısında fiyatların istenilen düzeyde olmamasının sektörü ciddi şekilde etkilediğini vurguladılar. Özellikle akaryakıt, gübre, zirai ilaç ve işçi maliyetlerindeki sürekli artışların işletmeleri zorladığını belirten üreticiler, bu durumun birçok firmayı işi bırakma noktasına getirdiğini dile getirdiler.

Üreticilerin talepleri arasında, girdi maliyetlerinin düşürülmesi, düşük faizli kredi desteği ve üreticilere verilen prim desteğinin artırılması yer alıyor.

ER-ZA Tarım işletmeleri, sektördeki zorluklara rağmen üretimlerine devam ederken, yetkililerin sektöre destek olması ve sorunların çözümü için adımlar atılması bekleniyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster