Ana Sayfa Gündem, Kültür, Tarsus, Yaşam 6 Ocak 2024 49 Görüntüleme

Tarsus Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Tarsus Vakfı, Afrika’da Su Kuyuları Açtı

Tarsus Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Tarsus Şubesi, hayırseverlerin katkılarıyla 2023 yılında gerçekleştirilen “Bir Damla Hayat” projesi kapsamında Afrika’nın Gana ve Tanzanya bölgelerinde yeni su kuyularını hizmete açtı.

Gana’nın Amasaman Kasabasında, “Ashab-ı Kehf” ismiyle anılan su kuyusu, 3.600 kişinin temiz suya erişimini sağlamak üzere faaliyete geçti. Aynı projenin bir diğer ayağı olan Tanzanya’nın Ghingale Köyü’nde ise “Hz. Danyal A.S.” ismiyle anılan su kuyusu, 3.000 kişinin su ihtiyacını karşılamak amacıyla açıldı.

Tarsus İlçe Müftüsü Murat Akçay, Buharalı Abdullah Efendi Camii’nde cuma vaazını gerçekleştirdikten sonra, hayırseverler adına İmam Hatip Dinçer Yılmaz’a su kuyularının bulunduğu haritayı takdim etti. Üçüncü su kuyusu “Kasım b. Sellâm” ismiyle planlanmış olup, çalışmaları devam etmektedir.

Maddi ve manevi destekleriyle projeye katkıda bulunan tüm hayırseverlere Tarsus Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından teşekkür edildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster