İçel
Ana Sayfa Gündem, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 26 Haziran 2023 94 Görüntüleme

Tarsus Müftülüğü ve TDV Tarsus Şubesi, Vekalet Yoluyla Kurban Kesiminde 750 Kurban Bağışı ile Mersin Genelindeki Tüm İlçeleri Geçti

Tarsus Müftülüğü ve TDV Tarsus Şubesi, “2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu” kapsamında an itibari ile 750 kurban bağışı ile Mersin genelindeki tüm ilçeleri geride bıraktı.

Organizasyon sonunda binden fazla rakama ulaşılabileceği tahmin ediliyor.Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla düzenlen “2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban kesimi organizasyonunda Tarsus Müftülüğü,geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sene de rekor kurban bağışı ile Mersin ilçeleri arasında birinci olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Uzun yıllardır “Yurt İçinde ve Yurt Dışında Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu” gerçekleştiren Tarsus Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı, milletimizin kendisine güvenerek ve teveccüh göstererek emanet ettiği vekâlet kurbanları her yıl Afrika, Asya, Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu, Uzak Doğu gibi farklı coğrafyalarda yaklaşık 40 ülkeye ihtiyaçları nispetinde taksim ediyor.

Hisse dağılımında önceliği ve ağırlığı yoksulluğun derinden hissedildiği Burkina Faso, Nijer, Mali, Somali vb. Afrika ülkelerine ve Filistin, Suriye, Afganistan gibi mazlum coğrafyalara ayıran vakfımız; Balkanlar’da ve Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinde Azerbaycan, Kosova, Kazakistan, Arnavutluk vb. ülkelerdeki soydaş ve akraba topluluklara da el uzatıyor.

kurban etlerini Afet bölgeleri, Aşevleri, Çadır Kamplar, Kur’an Kursları, Öğrenci Yurtları, Yetimhaneler ve ihtiyacın en fazla olduğu yerlerde dul-yetim, mağdur-muhtaç, mülteciler ve Kur’an talebeleri olmak üzere yüz binlerce kişiye ulaştırılıyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster