İçel
Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Kültür, Yaşam 25 Nisan 2023 123 Görüntüleme

Büyükşehir’den ‘Liderlik ve Karar Verme Teknikleri Eğitimi’

Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı ile Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle, 2023 Yılı Hizmet İçi Eğitim Planı kapsamında, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin daire başkanları, şube müdürleri ve şeflerine yönelik iki ayrı grup halinde ‘Liderlik ve Karar Verme Teknikleri Eğitimi’ verildi. Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen eğitimi; Mersin Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden Doç. Dr. Muhammet Saygın ile Doç. Dr. Fatma İnce Çırak verdi.

Eğitim, interaktif olarak gerçekleşti

Eğitimde; Liderlik-Yönetim Becerileri ve Yönetsel Yetkinlik, İnovasyon ve İmaj Yönetimi, Liderlik Kişisel Gelişimi, İş Simülasyonu, Veriye Dayalı Karar Alma, Değişim Liderliği, İş Hayatı ve Özgürlük, Öğrenilmiş Çaresizlik, Sürü Psikolojisi, Cam Tavan Sendromu, Örgütler Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?, Yönetimin Tanımı ve Özellikleri, Yöneticilerde Liderlik Özellikleri, Liderlik ve Türleri, Yönetici ve Lider Farkları, Kavramsal Bilgiler Farkındalık Süreci ile Girişim/Liderlik Süreci konularına yer verildi.

Daire başkanları, şube müdürleri ve şeflerin, sorularıyla aktif katılım sağladığı eğitim, interaktif olarak gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Saygın: “Mersin Üniversitesi olarak, sosyal paydaşlarımıza gereken tüm desteği vermeye devam ediyoruz”

Verdikleri eğitim hakkında bilgi veren Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet Saygın, “Mersin Büyükşehir Belediyesi personelimize ve yöneticilerine yönelik, Liderlik ve Yönetim konulu eğitimler vermek üzere bir araya geldik. Katılımcılarımızın yönetim, liderlik, çağdaş yönetim teknikleri, örgütsel davranış gibi konularda bilgi sahibi olmaları konusunda elimizden geleni yapmaya çalıştık. Mersin Üniversitesi olarak, sosyal paydaşlarımıza gereken tüm desteği vermeye devam ediyoruz. Umarız eğitimler hedeflerine ulaşır” dedi.

Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma İnce Çırak da, “İnsanların, hangi yönde liderlik yapma eğilimi var ya da liderlik yapmalı mıyız konularını tartıştık” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster