İçel
Ana Sayfa Gündem, Kadın, Tarsus, Yaşam 13 Şubat 2023 136 Görüntüleme

TARSUS CHP’DEN “İLMEK İLMEK DAYANIŞMA ÖRÜYORUZ!” ÇALIŞMASI

BAŞKAN AV. OZAN VARAL: “KADIN GÖNÜLLÜLERİMİZİN DAYANIŞMA İNANCI İNSANIN İÇİNİ ISITIYOR”

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Örgütü, toplumsal her olayda olduğu gibi Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan ve 10 ilde yıkıcı etki yaratan depremler sonrasında da, mağdur olan vatandaşlara yardım çalışmalarını sürdürüyor.Depremlerin yaşandığı 6 Şubat gününden başlayarak hemen yardım çağrısı ile bölgeye içerisinde yaşam malzemesi bulunan erzak tırı gönderen CHP Tarsus İlçe Örgütü tarafından, şimdi de “İlmek İlmek Dayanışma Örüyoruz” sloganıyla, kadın gönüllülerin destekleriyle bir proje daha başlatıldı.

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, kadın gönüllülerle dayanışma içerisinde hareket ettiklerini ifade ederek, “Maalesef ki 6 Şubat günü yaşanan depremler, hepimizin canını yakmıştır. Bu felaketin yaralarını sarmak için ilk andan itibaren çalışma başlattık. Yardım tırımızı Hatay’a ulaştırdık. Bugün ilçe yöneticilerimiz, Kadın ve Gençlik Kollarımız, üyelerimiz, canla başla özellikle Belediyelerimizin çalışmalarına gönüllü olarak katılmakta.Bu süreçte evde bulunan kadınlarımızın da yardımlara dahil olmaları için bir çalışma başlattık. Tarsus‘tan deprem mağduru tüm canlarımıza yoldaşlık ağı, dostluk köprüsü kuruyoruz.

Depremden zarar gören halkımızın soğuk havalardan olumsuz etkilenmemeleri için CHP Tarsus İlçe Binamızda bir araya gelen kadın gönüllülerimiz bağışlanan yünlerle atkı, bere, kazak, hırka, eldiven ve çorap örmeye başladılar. ‘Deprem mağdurları canlarımız için bir şey yapmak istiyorum, ancak elimden bir şey gelmiyor…’ demiyoruz; çünkü ellerimizle ilmek ilmek dayanışma örüyoruz” ifadelerini kullandı.

İlçe Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu’nun bizzat dahil olduğu çalışmaya her yaş gurubundan birçok kadının destek verdiğini belirten Başkan Ozan Varal, “Evleri depremde yıkılan, yaşam alanlarından, oyun oynadıkları sokaklardan uzaklaşan çocuklarımızın korunmaya, beslenmeye ve sıcak tutulmaya ihtiyaçları var. Örülen bere, atkı, çorap, eldiven, atkı, kazak ve yelekleri deprem bölgelerinde yaşayan yurttaşlarımıza ulaştıracağız. Afet bölgesindeki çocuklarımı üşümesin diye elimizden geleni yapacağız.Herkesi bu dayanışmaya destek vermeye, çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster