İçel
Ana Sayfa Eğitim, Ekonomi, Gündem, Tarsus, Teknoloji, Yaşam 17 Kasım 2022 169 Görüntüleme

TARSUS BELEDİYESİ TOPRAK ANALİZLERİ YAPARAK ÇİFTÇİYE DESTEK OLUYOR

Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, çiftçilerimizin topraklarını ayrıntılı analiz ederek toprak yapısına uygun tür ve miktarda gübre uygulamaları için öneriler sunuyor.
Tarsus Belediyesinde görevli Ziraat Mühendislerince alınan toprak örnekleri ,Belediyeye ait Toprak ve Bitki Analiz Laboratuvarında bitki besin elementleri, toprak kireci ve tuz içeriğini ölçen analiz cihazı ile analiz ediliyor.
Analiz sonucu çiftçilerimize aktarılıyor ve toprak yapısına uygun gübreleme işlemleri gerçekleşiyor. Bu işlemler ile hem gübre tasarrufu sağlanıyor hem de sağlıklı gıdaya erişim kolaylaşıyor.
Tarsus Belediyesi yetkilileri ; ”Tarsus ekonomisinin temel taşlarından biri olan tarıma tüm imkanlarımızla destek olmaya ve çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” diyerek her zaman çiftçilerimizin yanında olduklarına değindi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster