İçel
Ana Sayfa Gündem, Kültür, Tarsus, Yaşam, Yazarlar 23.04.2024 26 Görüntüleme

TADEKA’da Mehmet Karaçor Anma Programı ve Sergisi Gerçekleştirildi

Sanatın İzinde Unutulmaz Bir Buluşma

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus’a Değer Katanlar (TADEKA) işbirliğiyle düzenlenen “Mehmet Karaçor Anma Programı” ve sergi, şehrin sanat ve kültür hayatına önemli bir katkı sağladı. Program kapsamında gerçekleştirilen söyleşi ve sergi , sanatseverleri ve Mehmet Karaçor’un eserlerine ilgi duyanları buluşturdu.

22 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 17.30’da Fotoğraf, Resim, Kaligrafi Sergisi 18.00’de TADEKA binasında gerçekleştirilen Anma Programı , sanatçının eserlerini ve mirasını yaşatma misyonunu üstlenenlerin yanı sıra, sanatseverler de yoğun ilgi gösterdi.


Moderatörlüğünü Selma Eser’in üstlendiği etkinlikte konuşma yapanlar arasında sanatçının kızı Çiğdem Karaçor, Fikriye Yıldırım, Sefa Ulukan, Ozan Varal, Tolga Arslan, Cumali Yağcı, Orhan Kır ve Nurettin Gözen yer aldı. Konuşmalarında sanatçıyla olan anılarını ve özlemlerini dile getiren konuşmacılar, sanatseverlerle duygusal anlar yaşadılar.
Mehmet Karaçor’un eserleri, serginin açılışından itibaren ziyaretçilerin ilgisini çekti. Sanatçının farklı dönemlerinden eserlerin sergilendiği etkinlik, sanatseverlerin Karaçor’un sanat anlayışını daha yakından tanımalarına olanak sağladı.

Programın düzenlenmesinde emeği geçen Mersin Büyükşehir Belediyesi ve TADEKA’ya teşekkürlerimizi sunuyoruz. Mehmet Karaçor’un anısını yaşatmak ve sanatını gelecek kuşaklara aktarmak adına düzenlenen bu etkinlik, şehrimizin kültürel zenginliğine önemli bir katkı sağlamıştır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster