İçel
Ana Sayfa Gündem, Kültür, Magazin, Tarsus, Yaşam 15 Nisan 2023 143 Görüntüleme

TADEKA YENİ BİNASI ,”RESİM İYİLEŞTİR” SERGİSİ ile AÇILIŞINI YAPTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer’in destekleriyle “Tarsus’a Değer Katanlar” Kurulu Tarsus’taki yeni hizmet binasının kapılarını bugün açtı.
Tarsus’a Değer Katanlar( TADEKA) Kurulunun, yeni binasından düzenlediği ilk etkinlik ise; TADEKA Plastik Sanatlar Kurulu’nun Dünya Sanat Günü için ,’Sanat İyileştirir’ temasıyla hazırladığı resim sergisi oldu.
Sanatseverlerin buluştuğu resim sergisinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi TADEKA Kurulu Plastik Sanatlar Kurulu Yönetim Kurulu üyesi Lütfi Hasoğlu açılış konuşması yaptı.

Sayın Hasoğlu konuşmasında ;”Sanata ve sanatçıya değer veren toplumlar, insana da doğaya da değer verir. Sanatın kentle olan bağını sağlayacak, Tarsus’u bir sanat kenti yapacak TADEKA binasını Tarsuslu sanatçılara kazandıran, uygun koşullar sağlayan, çalışmamıza olanaklar veren değerli Başkanımız Vahap Seçer’e ve Bengü Özgürler’e, Serdar Gökayaz ‘a ve hizmetlerinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi TADEKA Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda serginin küratörü Ümit Aslan ise TADEKA yeni hizmet binasını Tarsus’a kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür etti ve sözlerine şöyle devam etti;” Bu TADEKA binası Tarsus’ta umarım ki sanatın oluşumu ve gelişimi için bundan sonraki adımlarda çok güzel bir lokomotif olacaktır. Mehmet Bal Resim galerisinden sonra şu an bir galeri daha açılmış oldu.”dedi ve öneri olarak ta bu sanat galerisine Nurettin Gözen ‘in adının verilmesini istediğini dile getirdi.
Son olarak söz alan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Gökayaz ise sözlerine Vahap Seçer’in selamlarını getirdiğini ileterek başladı ve”Bizler sanatın iyileştirici gücüne inanıyoruz. Yakın zamanda büyük acılar, sıkıntılar yaşadık ve sanatın iyileştirici gücünden faydalanarak çalışmalarımızı bu anlamda devam ettirmek istiyoruz. TADEKA binası, aslında bu anlamda yapılacak birçok çalışmanın temeli olacak. Bu anlamda Tarsus ‘u geliştirerek Tarsus’u kültürün sanatın merkezi haline getirmek istiyoruz. Çünkü Tarsus bunu hak ediyor.”dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster