İçel
Ana Sayfa Gündem, Son Dakika, Yaşam 27 Şubat 2023 134 Görüntüleme

Son Dakika !!! Malatya’da 5.6 Büyüklüğünde Deprem Oldu

AFAD‘dan yapılan açıklamaya göre, saat 12.04’te Malatya‘nın Yeşilyurt ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Şeyh Bayram Mahallesi’nde dört katlı bir binada, eşyalarını almak için yukarı çıkan baba ile kızın enkazda kaldığını açıkladı. Bölgede arama kurtarma çalışmasının devam ettiğini ifade etti. Şu an 10-12 binada yıkıldığı öğrenildi

AFAD’dan yapılan açıklamaya göre; Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 5.6 büyüklüğünde yerin 7 km derinliğinde deprem oldu.

Kandilli açıklamasında ise depremin büyüklüğü 5.5 olarak, derinliği ise 5 km olarak ölçüldü.

Deprem, Malatya’nın yanı sıra Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Şanlıurfa gibi civar illerde de hissedildi.

Paniğe neden olan deprem, çevre illerde de hissedilirken, kentte bazı hasarlı binaların yıkıldığı bildirildi.

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından 11 ili etkilendiği bölgede artçılar sürerken, bir deprem haberi daha geldi. Merkez üssü Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi olan 5.6 büyüklüğünde deprem yaşandı. AFAD’ın verilerine göre, saat 12.04’te meydana gelen deprem, 6.96 kilometre derinlikte gerçekleşti. Paniğe neden olan deprem, çevre illerde de hissedildi.

İl merkezinde hasarlı bir binanın yıkıldığı, Yeşilyurt ilçesinde de ağır hasarlı bazı binaların yıkıldığı belirtilirken, şu ana kadar can kaybı bilgisi gelmediği bildirildi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar Habertürk TV’de şunları söyledi: Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Şeyh Bayram Mahallesi’nde dört katlı bir binada, eşyalarını almak için yukarı çıkan baba ile kızın enkazda kaldığını açıkladı. Bölgede arama kurtarma çalışmasının devam ettiğini ifade etti. Şu an 10-12 binada yıkıldığı öğrenildi.

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Malatya ilimizin Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında, ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

AFAD’dan daha sonra yapılan yeni bir açıklamada da “Malatya ilimizin Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında, saha tarama çalışmaları sonucunda yıkılan binalar olduğu tespit edilmiş olup, arama kurtarma ekiplerimiz bölgeye hızlıca sevk edilmiş ve çalışmaya başlamışlardır” bilgisi verildi.

AFAD açıklamasında, “Deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi; riskli binaların etrafında bulunulmaması önem arz etmektedir” denildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster