İçel
Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 2 Mart 2024 74 Görüntüleme

SOL PARTİ TARSUS İLÇE TEŞKİLATI : “ŞERİATA, HİLAFETE ve KARANLIĞA HAYIR “

Tarsus Yarenlik Alanın’nda hareketli anlar yaşandı. Sol Parti Tarsus İlçe Teşkilatı’nın öncülüğünde düzenlenen yürüyüşte, katılımcılar “Şeriata, Hilafete, Karanlığa Hayır” sloganlarıyla aydınlık, özgür ve demokratik bir Türkiye için bir araya geldi
2 Mart Cumartesi günü Tarsus Yarenlik Alanı PTT önünden başlayan yürüyüşte, Sol Parti üyeleri ve destekçileri Türkiye’nin geleceği için birleşti.
Sol Parti Mersin İl Başkanı Çağdaş Oğul Arı, Sol Feminist Hareket adına Nisan Fakı Türkan, Tüm Emeklilerin Sendikası Tarsus Şubesi adına Hüseyin Pala ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şubesi adına Feyzullah Metin tarafından yapılan basın açıklamasında önemli mesajlar verildi.
Konuşmalarında ilerici, demokratik, ve devrimci değerleri vurgulayan konuşmacılar, Türkiye’nin aydınlık bir geleceği için bir araya gelmenin önemine dikkat çekti
3 Mart 1924’te hilafetin kaldırılmasının üzerinden 100 yıl geçtiğini hatırlatan konuşmacılar, cumhuriyetin değerlerinin giderek yok edildiğine ve siyasal İslam’ın yayılmak istendiğine işaret ettiler.
Türkiye’de rejimin Amerika’nın, NATO’nun ve CIA’nın etkisi altında olduğunu belirten konuşmacılar, bu durumun ülkeyi geriye götürdüğünü ve demokratik hakların gasp edildiğini savundular.
Tarikatların ve cemaatlerin devlet içindeki etkisinin arttığını ve bu durumun laiklik ilkesine zarar verdiğini ifade ettiler.
Şeriatçı ideolojilere karşı çıkarak, demokratik ve laik bir cumhuriyet için mücadele çağrısı yapan konuşmacılar, halkı birlik olmaya ve örgütlü bir şekilde mücadele etmeye davet ettiler.
Tarikatların eğitim kurumları üzerindeki etkisine son verilmesi ve ülkenin çağdaş değerlerine sahip çıkılması gerektiğini vurguladılar.
Son olarak, Türkiye’nin aydınlık bir geleceği için mücadele etme kararlılığını ortaya koyan konuşmacılar, ilerici, demokratik ve yurtsever kesimleri bir araya gelmeye çağırdılar.
Yürüyüş, coşkulu bir şekilde sona ererken katılımcılar, demokratik değerlere ve laikliğe olan inançlarını bir kez daha dile getirdi ve ülkenin geleceği için birlik ve dayanışma çağrısında bulundu.
* Basın Açıklaması metninin tamamı aşağıdadır:
İlericiler, demokratlar, devrimciler, yurtsever emekçi halkımızAYDINLIK BİR ÜLKE DEVRİMCİ, DEMOKRATİK BİR CUMHURİYET YOLUNDA BİRLEŞELİM

3 Mart 1924’de hilafetin kaldırılmasının üzerinden 100 yıl geçti.

Cumhuriyet’in bağımsızlıkçı ve ilerici kazanımları bir bir yok edildi.

Siyasal İslam Amerika’nın yeşil kuşak projesi içinde büyütüldü. 12 Eylül cuntası ile Türk-İslam sentezi ekseninde tarikatların önü açıldı. AKP, doğrudan Amerikan projesi olarak iktidara getirilerek, BOP Eşbaşkanlığı göreviyle donatıldı.

Türkiye’de rejim Amerika’nın, NATO’nun, CIA’nın ve onların tezgahlarında yetiştirilmiş kontr-gerillaların, siyasal İslamcı ve milliyetçi faşist güçlerin Maraş’lardan Sivas’lara uzanan katliamları; Bedrettin Cömertler’den Uğur Mumcu’ya cinayetleriyle ve Taylan’lardan Denizlere, Battallar’dan Mahir’lere devrimcileri katlederek adım adım İslamcı faşizme dönüştürüldü.


Bu güçler şimdi sokaklarda şeriat güzellemeleri yapıyor; hilafet çağrılarıyla yürüyor!

Bir dilim ekmeğe muhtaç ettikleri yoksulların; Amerikancı firmaya peşkeş çekilmiş madenlerden taşan siyanür sellerinde katledilen işçilerin; ölüme terk edilen emeklilerin; ülkesinden umudunu kesmek zorunda bırakılan gençlerin; hayatı elinden alınmaya çalışan kadınların çığlıklarını tarikatı, cemaati, Ortadoğu’dan devşirme cihatçı çetelerinin karanlığıyla boğmaya çalışıyor!

Şeriatçı azgın azınlığın iplerini salıyor!

ÇEDES’le okullar tarikatlara teslim ediliyor. MEB Başkanı karma eğitimi tartışmaya açıyor. Medeni Kanun’un değiştirilmesinden dini bir anayasa kadar tarikatların gerici talepleri yükseltiliyor.

Her tür pisliğin, kötülüğün kol gezdiği tarikatları da onların din adına ileri sürdükleri şeriat hükümleri de “dinle” özdeşleştiriliyor. Onların şeriat dedikleri, bir grup meczubun şeyhlik, şıhlık adına yoksul halkın dinini sömürerek para kazanmasından; hastaneler, okullarla kendilerine bu dünyada bir cennet kurmasından başka bir şey değil. Onların şeriat dedikleri Aladağ’da tarikat yurdundan yakılan kız çocuğu, çocuk yaşta evlendirme… Kadınların köleleştirilmesi… Onların şeriat dedikleri Taliban rejimidir…



Şeriat rejimini, karanlık düzeninizi reddediyoruz!

Bir kez daha bu ülkenin ilerici, cumhuriyetçi, yurtsever, devrimci birikimlerinin bu şeriatçı azgın azınlığa teslim olmayacağını ilan ediyoruz!

Bu ülke saltanat-hilafet zincirlerini bir kez kırdı; bugün de tek adam rejimi altında yeniden kurulan bu gerici esareti bir kez daha kıracağız!

Amerikan emperyalizminin ülkemize dayattığı bu siyasal İslamcı rejimi yeneceğiz!

6.Filo’ya secdeye durduklarından bu yana ABD ve NATO üslerinin bekçiliğini yapan; emperyalist tekellere ülkemizi yağmalatan bu işbirlikçilerin üzerine birlikte yürüyelim!

Ensar’lardan, TÜGVA’lara halkın birikimlerine el koyan; kamu arazilerinin üzerine çöken bu haramilerin hepsinden hesap  sormak; halktan aldıkları her şeyi geri almak için birlikte mücadele edelim!

Tarikat ve cemaatlerin devlet içindeki kadrolaşmasına son vermek; tarikat karanlığından kurtulmuş aydınlık bir ülke kurmak için omuz omuza verelim!

Tarikatları okullarımızın dışına atmak;  yoksul emekçi halk çocuklarının tarikatlara muhtaç olmadığı insanca ve hakça bir yaşam kurmak için ayağa kalkalım!

İlericiler, demokratlar, devrimciler, yurtsever emekçi halkımız;

Geleceğimizi kendi ellerimize alalım!

Sağın tutucu fikirlerine sarılarak; koltuk ve iktidar kavgalarıyla ülkenin kaderini gericiliğe teslim eden muhalefet oyunlarıyla başarılamayacağı ortada!

Bu kötülük karşısında tek tek duramayız; beraber olmak örgütlü mücadeleyi geliştirmek zorundayız!

Şimdi zulme boyun eğmeyerek mücadeleyi, birliği ve direnişi çoğaltma zamanı!

Aydınlık bir ülke, devrimci demokratik bir cumhuriyet kurmak için birleşelim!

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster