İçel
Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Yaşam 18 Mart 2024 17 Görüntüleme

Seçer, Erdemli Kurs Merkezi’nde Eğitim Gören Öğrencilerin Aileleriyle Buluştu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Veli Buluşması’ etkinliği kapsamında Erdemli Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler ve aileleriyle buluştu.

Başkan Seçer program öncesinde Erdemli İlçesi Akdeniz Mahallesi’nde CHP Erdemli Belediye Başkan Adayı Mehmet Mavi ve CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış ile birlikte kahvehane ziyareti yaptı, vatandaşlarla selamlaşıp, sohbet etti. Vatandaşlar Başkan Seçer’e yoğun ilgi gösterdi.

Ardından Veli Buluşması’na geçen Seçer, öğrencilerin ‘Hedefimiz, parlak bir gelecek; gençler bu yolda Vahap Seçer ile ilerleyecek’ pankartı ve ‘Erdemli seninle gurur duyuyor’‘Geleceği gençler seçer, yanındayız Vahap Seçer’ sloganları ile karşılandı.

Seçer: “Bizde mezhep, meşrep ve parti ayrımı olmaz”

Göreve geldiği günden bu yana Erdemli’de birçok hizmet gerçekleştirdiklerini aktaran Seçer, Erdemli halkının bunu hak ettiğini söyledi. Mersin’in her yerine parti ve bölge ayrımı gözetmeksizin hizmet yapıldığının altını çizen Seçer, “Adaletsizlik, ‘Oy verdin veya vermedin, benim bölgemden veya mezhebimdensin, benim meşrebindensin’ bizde bunlar olmaz. Bunlar doğru değil. Biz bir milletiz. Bizim 2 kırmız çizgimiz var; biri şanlı al bayrağımız, biri de Mustafa Kemal Atatürk’ümüzdür. Gerisi bizim için teferruattır” dedi.

“Mersin Büyükşehir Belediyesi eğitime önem veriyor”

Çocukların daha iyi bir eğitim alabilmesi için Büyükşehir olarak kent genelinde Eğitimi ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerini hayata geçirdiklerini belirten Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi eğitime önem veriyor. 27 kurs merkezimiz, 350 öğretmenimiz ve 7 bin 200 öğrencimiz var. Sadece Mersin merkezde değil, bütün ilçelerimizde kurs merkezimiz var. Özellikle Mersin merkezde gelir düzeyi düşük mahallelerde var” diyerek çocukların eğitim hayatında fırsat eşitliği yarattıklarını dile getirdi.

“Gençlerimizin geleceğini önemsiyoruz”

Seçer, Erdemli’de Eğitimi ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nden faydalanan 708 öğrenci olduğunu ve öğrencilerden 675’inin YKS’ye 33’ünün ise LGS’ye hazırlandığını belirtti. Kurs merkezinde görev alan öğretmenlerin bir anne ve baba şefkati ile öğrencilere destek olduğunu söyleyen Seçer, çocuklara bu kurs merkezinde birçok imkan tanıdıklarını da vurguladı. Seçer, “Eğitimi, gençlerimizi, gençlerimizin geleceğini önemsiyoruz. Nihayetinde ülkemizi önemsiyoruz. Bu çocuklar iyi yetişmezse biz bu ülkeyi kimlere teslim edeceğiz. Onlara birçok imkân da sunuyoruz. Onlara soru bankası, deneme sınavları da temin ediyoruz. Çocuklarımızın sınav ücretleri de Büyükşehir tarafından karşılanıyor. Onlara her şey yakışır. Hepsinin iyi eğitim alması, vatana millete yararlı insanlar olması bizleri gururlandırır ve onurlandırır” dedi.

“5 yıl boyunca sizlere hizmet ettiğim için dünyanın en mutlu insanıyım”

Sosyal belediyecilik anlayışı ile Mersin’in her yerine hizmet ulaştırdıklarını kaydeden Seçer, Mahalle Mutfakları projesi ile 48 noktada 3 çeşit yemeği 10 TL’den sunduklarını da ifade etti. 48 nokta arasından 3 tanesinin Erdemli’de olduğunu aktaran Seçer, ikinci 5 yıllık görev sürelerinde Mersin’e ikinci bir Aşhane kuracaklarını ve bu hizmetlerin kesintisiz bir şekilde ulaştırılacağını ifade etti. Hizmetleri için kullandıkları kaynakları yurttaşlardan gelen vergilerin oluşturduğunu aktaran Seçer, “Bu paranın sorumluluğu ağırdır. Bana teslim edilen bu paraya, kaynağa halel getiremeyiz. Eğer güçlü değilsen omzunu çökertir. Güçlülük de vicdandan, özünden, yüreğinden gelir. Yüreğin güçlü değilse o sorumluluk insanı çöktürür. Bizim vicdanımız da rahat, başımız da dik, alnımız da açık. Sizlerle 5 yıllık bir süre geçirdik. Sizlere hizmet ettiğim için dünyanın en mutlu insanıyım” diye konuştu.

“Bu bölge için hiçbir şeyi esirgemedik”

Erdemli’nin üretimin yoğun olduğu bir bölge olduğunu ve Büyükşehir olarak hizmetleri bunun bilinci ile yaptıklarını belirten Seçer, “Erdemlililer kaliteli köy yollarını ve kaliteli asfaltı Vahap Seçer Başkan döneminde gördü. Bunu tüm Erdemlililerin takdir ettiğini bize teşekkürlerinden biliyoruz. 2019 seçimleri öncesinde bana ‘Mergin Köprüsü yılların sorunu’ denildi. Yönetime gelir gelmez Mergin Köprüsü’nü ve Lamos Köprüsü’nü yaptık. Bu bölge için ulaşım ağından çevreye ve sosyal politikalara kadar hiçbir şeyi esirgemedik” dedi.

“Artık Erdemli’de kanalizasyonlar denize akmayacak”

Gençler için Narlıkuyu’da muazzam bir Gençlik Kampı yapacaklarını dile getiren Seçer, Kocahasanlı Mahallesi’nde de bir Karavan park yapmayı planladıklarını kaydetti. Tömük ve Arpaçbahşiş Mahallelerinin kanalizasyonu ve arıtmasının inşaatının yakın bir süre içinde başlayacağını da söyleyen Seçer, “Çeşmeli Mahallesi’nin de kanalizasyon sorunu var. Arıtması önceki dönemlerde yapılmış. Yanlış yapılmış, arızaları olmuş, yenisini yapıp arıtmaya bağlayacağız. Artık Erdemli’de kanalizasyonlar denize akmayacak. Bu iki sorunu çözdüğümüz zaman Erdemli daha temiz bir Erdemli, Erdemli’nin denizi de daha güzel bir deniz olacak” diye konuştu.

“Yurttaşlarım Vahap Başkanlarının hep yanında olacaklar”

Sözlerinin sonunda 31 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimler hakkında da davetlilere seslenen Seçer, seçimlerin demokrasinin bir gereği olduğuna dikkat çekti. Mersin halkının ahde vefayı bilen, vicdan sahibi, emeğe, alın terine saygılı bir toplum olduğunun altını çizen Seçer, “Parti, ideoloji, dünya görüşünü bir kenara bırakın. Bu genel seçim değil, bu belediye seçimi. Erdemli’yi ve Mersin’in tamamını düşünün. Erdemli’de, Mersin’de size kim daha fazla hizmet edecek, kim bu makama yakışır diye düşünüyorsanız oyunuzu o başkana verin. 5 yıllık hizmetlerimden memnun olanların hizmet oyunu istiyorum. Ben eminim yurttaşlarım Vahap Başkanlarının hep yanında olacaklar. Nasıl Vahap Başkanları her zaman onların yanında olduysa onlar da başkanlarını yalnız bırakmayacaktır” ifadelerini kullandı.

“Önümüzdeki 5 yıl Mehmet Mavi başkanla sizlere hizmet etmenin gururunu yaşayacağız”

Son olarak CHP Erdemli Belediye Başkanı Mehmet Mavi içinde Erdemli halkından destek isteyen Seçer şunları kaydetti:

“Mehmet Mavi Başkan bir önceki belediye başkanınız değil. Kendini sizlere gösterebilmek için öyle bir fırsat yakalamadı. Ama şimdi sizden bir şans istiyor. Mehmet Mavi’yi tanıtmama gerek yok, bu bölgenin insanı. Kendisini tanıyorsunuz. Ama benim diyeceğim şu; birlikten güç doğar. Umarım önümüzdeki 5 yıllık sürecimizde Mehmet Mavi başkanla sizlere hizmet etmenin gururunu yaşayacağız.”

Kış: Başkanımız öğrencilere bir fırsat kapısı açtı”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Başkan Seçer’in 5 yıldır birçok önemli projeye imza attığını ve ayrım yapmaksızın bütün ilçelere, köylere eşit hizmet götürdüğünü belirtti. Çocuk yetiştirmenin ve okutmanın çok zor olduğuna dikkat çeken Kış, “Parası olanın çocuğunu dershaneye gönderebildiği, parası olmayanın çocuğunu dershaneye gönderemediği bir zamandan geçiyoruz. Böyle bir dönemde bir belediye başkanı çıktı; ‘Maddi durumu iyi olmayan vatandaşımızın çocuğuna bir eğitim kapısı açacağım.’ dedi ve bir fırsat kapısı açtı. Çocuklarımızı sınava hazırladığı yetmedi, sınav ücretlerini de yatırdı. Onunla da yetinmedi sınavdan sonra tercih yapma danışmanlığı verdi” diyerek öğrencilere desteğinden ötürü Başkan Seçer’e teşekkür etti.

Mavi: “Erdemli’yi Büyükşehir’in yaptığı bütün hizmetlerle tanıştıracağız”

CHP Erdemli Belediye Başkan Adayı Mehmet Mavi de, Başkan Seçer’in yapmış olduğu çalışmalar dolayısıyla Erdemli’de herkesin sevgisini kazandığını ifade ederek, “Erdemli’de seçim çalışması sürecimizde insanların bize sarıldığını gördük. Başkanımız siyaset üstü bir çalışma yapmış. Biz de başkanımızın yaptıklarını örnek alarak Erdemli’yi Büyükşehir’in yaptığı bütün hizmetlerle tanıştıracağız ve Erdemli’de yeni bir sayfa açacağız. Biz de Erdemli Belediye Başkanı olduğumuzda aynı eğitim desteğini artırarak devam edeceğiz. Okumayan çocuğunuz kalmayacak. İl dışına giden çocuklarımıza da öğrenim yardımı vereceğiz” dedi.

Dere: “Hizmet denlince akla Başkan Seçer geliyor”

Tüm veliler adına konuşan Ayşe Dere, Başkan Seçer’in Mersin’in bütün ilçeleri ve köylerinde yapmış olduğu hizmetler, yollar, sağlıkta ve eğitimde yapmış olduğu çalışmaların herkesin malumu olduğunu söyleyerek, hizmet denlince akla Başkan Seçer’in geldiğini söyledi. Dershane fiyatlarının aileleri çok zorladığı bir dönemde Başkan Seçer’in kurs merkezleri açarak eğitimde fırsat eşitliğini sağladığını belirten Dere, “Öğretmenlerimiz çok ilgili, Bütün öğrencileriyle birebir iletişim halindeler. Ev ziyaretleri, veli bilgilendirmeleri, öğrencilerimize sıcak çorba ikramları, soru bankaları, sınav ücreti, öğrenim yardımı gibi birçok destek var. Büyükşehir’e eğitime vermiş olduğu özen ve önem için teşekkür ederim” dedi.

Program sonunda Erdemli Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi öğrencileri Başkan Seçer ile birlikte özçekim yaptı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster