İçel
Ana Sayfa Gündem, Politika, Siyaset, Tarsus, Yaşam 27 Aralık 2022 145 Görüntüleme

Milli Yol Partisi Tarsus İlçe Başkanı Zekeriya NURANOĞLU ,Tarsus’un Kurtuluşu 101.Yıldönümü dolayısıyla basın bülteni yayımladı

TARSUS’UN KURTULUŞU BASIN BÜLTENİ..

”Hepimizin büyük bir gururla andığı Milli Mücadelemizin en kutlu günlerinden güzel Tarsus’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılını bugün kutlamaktayız.

Birinci Dünya Savaşı’nın ardından güzel ülkemizin işgal edilen şehirleri arasında Tarsus’tur.Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ sözü işgal Fransızlar tarafından işgal edilen Tarsus’ta yankı bulur ve işgale karşı büyük bir direniş başlar. Tarsus’luların işgal kuvvetlerine eşsiz direnişi netice verir ve işgalci Fransızlar 27 Aralık 1921 yılında Tarsus’tan çekilmek zorunda kalır.

18-19 Mart 1923 tarihlerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Tarsus’a gelir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Tarsus’un birçok tarihi yerlerini gezer. Paşayı izleyen Tarsus‘lular arasında bulunan kadınlardan Adile Onbaşı: “Bastığın toprağa kurban olayım Paşam” diyerek Paşa’nın ayaklarına kapanır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Adile Onbaşı’yı elinden tutarak kaldırır ve tarihe geçecek olan şu sözü söyler:


“Kahraman Türk kadını! Sen yerlerde sürüklenmeye değil, omuzlar üstünde göklere yükselmeye layıksın” der.
Tarsus’ un düşman işgalinden kurtuluşu sırasında yaşananlar,aziz Türk milletinin hürriyet ve istiklali için verdiği tarifsiz mücadelenin en güzel örneklerinden birisidir.101 yıl önce yokluk ve imkânsızlıklar içinde kazanılan bu büyük zaferin anlamını idrak ederek yarınlara aktarmak bizlerin birinci vazifelerindedir.

Bu vesileyle, 27 Aralık Kurtuluş Günü’nde bu toprakları bize vatan kılan, ülkemizin hürriyet ve istiklal uğrunda canlarını hiçe sayan başta ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk,silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla yad ediyor; gazilerimizi saygıyla anıyor,Tarsus’lu hemşerilerimin kurtuluş günlerini kutluyorum.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster