İçel
Ana Sayfa Gündem, Kültür, Tarsus, Yaşam 26 Aralık 2022 156 Görüntüleme

KAYMAKAM KADİR SERTEL OTCU’DAN 27.ARALIK MESAJI

TARSUS KAYMAKAMI KADİR SERTEL OTCU’NUN TARSUS’UN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN
101. YILDÖNÜMÜ DOLAYISI İLE YAYINLADIĞI MESAJ;
”Birinci Dünya Savaşı sonrasında Anadolu’nun güneyinde işgal edilen şehirler arasında Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ sözünün vücut bulduğu Tarsus bu işgale karşı teşkilatlanarak büyük bir direniş ve destana imza atmıştır.
Tarsus halkının işgal kuvvetlerine eşsiz direnişi neticesi ve vatanın diğer bölgelerindeki zaferler sonucunda Fransızlar 27 Aralık 1921’de Tarsus’tan çekilmek zorunda kalmıştır.
Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşu sırasında yaşananlar, bu milletin vatanı için verdiği mücadelenin en güzel örneğini oluşturmaktadır.
101 yıl önce yokluk ve imkânsızlıklar içinde kazanılan bu mücadele bugün bizlere kültürüne sahip çıkan, onu koruyan ve yaşatan bir toplumun, daima birlik ve beraberlik içinde sonsuza kadar yaşayacağını göstermiştir.
Bu vesileyle, 27 Aralık Kurtuluş Gününde bu toprakları bize vatan kılan, ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü uğrunda canlarını hiçe sayan aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla, gazilerimizi saygıyla anıyor, tüm Tarsuslu hemşerilerimin 101. Kurtuluş Yıldönümünü kutluyorum.”
Kadir Sertel OTCU
Tarsus Kaymakamı 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Judoda Millilerden 6 Madalya

Judoda Millilerden 6 Madalya

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster