Ana Sayfa Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 23 Eylül 2023 87 Görüntüleme

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu, Dünya Alzheimer Günü’nde Farkındalık Yarattı

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu’nun ’21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’ dolayısıyla ‘Doktor Sunumları’ kapsamında düzenlediği ‘Alzheimer Hastalığı İle Yaşamak’ konulu sunum Prof. Dr. teslime Atlı’nın anlatımıyla Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi’nde gerçekleşti

Sunum, Nazan Şengül’ün Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu adına yaptığı açılış konuşması ile başladı. Nazan Şengül açılış konuşmasında Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu’nu tanıtarak Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi’nde yaptıkları etkinlik, proje ve çalışmalarla ilgili bilgilendirme yaptı. 2023-2024 Çalışma Dönemi’nde yapılması planlanan etkinlik, proje ve çalışmalarla ilgili açıklama yaparak tüm etkinlik, proje ve çalışmalara herkesi davet etti. Sunuma katılanlara ve 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla yaş almış çınarlara, alzheimer hastası ve hasta yakınlarına Tarsus Turu düzenleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e ve Avukat Ozan Varal’a teşekkür etti.


Prof. Dr, Teslime Atlı ‘Alzheimer Hastalığı İle Yaşamak’ konulu sunumunda alzheimer hastalığının tanımını yaparak alzheimer hastalığını ötelemenin ve hastalıkla yaşamanın yöntemlerini anlattı. Hastalıkla ilgili insanların yanlış düşüncelerini dile getirerek her hastanın farklı bir alzheimer yolculuğu olduğunu dile getirdi. Hasta yakınlarının rutinlerini açıklayarak tavsiyelerde bulundu. Katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Sunum, Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu’nun Prof. Dr. Teslime Atlı’ya hediye takdimi ve toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu.
Sunumun ardından yaş almış çınarlara, alzheimer hastası ve yakınlarına Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Tarsus Gençlik Kampı’nda ikramda bulunularak Tarsus Turu yaptırıldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster