İçel
Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Kadın, Kültür, Tarsus, Yaşam 24 Aralık 2022 173 Görüntüleme

MEHMET YUNUS SEVEN, KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE SÖYLEŞİSİ DÜZENLEDİ

İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanlığı Sağlık Komisyonu Üyesi Sn Mehmet Yunus SEVEN ‘in organize ettiği “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” Söyleşisi 23.12.2022 günü saat 19.00 da May Life Yakut Salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla, etkinliğe ev sahipliği yapan Sn Mehmet Yunus SEVEN açılış konuşması yaptı. Ardından sözü söyleşinin konuşmacıları olan Av. Süleyman Polat ve Av. Ayça Kara Sığırcı ‘ya bıraktı. Kadınların toplumdaki yeri önemi ve kadınların uğradıkları haksızlık ve şiddete değinen konuşmacılar dinleyicilerle karşılıklı sohbet şeklinde söyleşiyi sundular.
İYİ Parti Genel Başkanı Sn Meral Akşener’in kadın olması nedeniyle kadınlara yönelik yapılan haksızlıklara, şiddete diğer partilerden daha çok duyarlı olduklarını özellikle belirttiler. Koruma Tedbirleri ile ilgili detayları ve kadınların şiddet gördükleri durumda ne gibi hakları olduğunu ne yapmaları gerektiğini detaylıca dinleyicilere aktardılar.
Adli yardım birimlerinin kadınların her zaman yanında olduğunu, kadınlara uygun şartlar altında ücretsiz olarak avukat yardımı sağlandığını, ayrıca devletin kadınlara şiddet gördükleri anda yardım alabilecekleri birimleri anlattılar.
Bugüne kadar denk geldikleri durumlarda yaşadıkları acı olaylara değinen konuşmacı avukatlar şiddete karşı sessiz olmayıp gereken şikayetler yapıldığında, kadınların hayatını kurtaracaklarını detaylı bir şekilde anlattılar.
Haberin Videosu : Gün içinde Youtube Akkoza Medya kanalında yayında olacak.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster