Ana Sayfa Gündem, Politika, Siyaset, Tarsus 14 Aralık 2023 53 Görüntüleme

Mehmet ÖZEL : “Neden Adayım ?”

Mehmet ÖZEL / Makine Mühendisi / CHP Tarsus Belediye Başkan A. Adayı basın açıklaması yayımladı :

“Hepimizin bildiği gibi yerel yönetimler, insanların günlük yaşamlarında yüz yüze geldikleri sorunlarına, çözüm aradıkları ve kendilerine insanca bir yaşam sağlayan, kurumlar olması yanı sıra, siyasetin, demokrasinin ve kendini yönetme alışkanlıklarının kazanıldığı yerler olması bakımından çok önemlidir.

Yerel yönetimleri belirli bir hizmeti üreten kurumlar olarak görür, toplumsal ve siyasi yanını görmezlikten gelirsek, günümüzdeki anlam ve önemini kavrayamayız.

Yerel yönetimler toplumun hizmetini görmekle birlikte ülkenin siyasal süreçlerinde önemli rol oynamaktadırlar. Yerel yönetimler demokrasi ve bağımsızlık anlayışının yeşerdiği, toplum yönetimine en geniş biçimde katılımının sağlandığı, toplum dinamizminin girişkenlik ve yaratıcılığının sağlandığı kurumlardır.

Belediyecilik; bilgi birikim gerektirir. Halkla iç içe olmayı gerektirir. Bu anlayışı uygulayan ve bu anlayışının gelişimine katkı sağlayan yegane parti CHP olduğu için ve CHP’nin siyaset anlayışının merkezinde HALK olduğu için CHP’deyim.

Ben, Tarsus Belediyesinde, Devlet hizmetinde Mühendis ve yönetici olarak uzun yıllar halkımıza hizmet vermenin gönül rahatlığıyla, tüm bilgi birikim ve tecrübem ile, CHP çatısı altında toplumsal sorumluluğum gereği, tüm bu birikimlerimi, Tarsus halkına sunacağıma inandığım için CHP’den Belediye Başkan A. Adayı oldum.

Belediyeciliğin nasıl bir sorumluluk, dayanışma ve azim gerektirdiğini bilen, gerekli bilgi ve tecrübelerimi seçim sonrasında Tarsus’umuza sunacak, uzun bir süreyi belediyeciliğin ne olduğunu anlamaya çalışarak zaman kaybedecek bir Belediye Başkan Aday Adayı değilim.

Çünkü Belediye hizmetlerinin planlanmasında ve bunların halkın hizmetine sunulmasında da aktif olarak yer aldım. Sivil Toplum Kuruluşlarında ve Siyaset içerisinde uzun yıllar görev yaptım. Tarsus’un 129 köy,5 belde,45 mahallesinde (Büyükşehir yasasıyla 179 mahalle statüsü) de çalışmalarımızı yıllarca sürdürdüm. Tarsus’ta bizi bekleyen belli başlı sorunlara baktığımızda sosyal ve siyasal anlam da da sahipsiz ve kimliksiz bir kentle karşılaştığımızı görebiliriz. Yerel yönetim açısından baktığımızda;

Tarsus’umuz il olmayı çoktan hak etmiş olmasına rağmen, uzun yıllar adeta Eshab-ı Kehf uykusuna bürünmüş bir kent durumundadır.

Tarsus binlerce yıllık kent olup sadece nüfus bazında 56 ilden büyük olmasına rağmen, modern şehircilik açısından hak ettiğini hala karşılayamamış ”Antakya’dan Antalya’ya kadar en Akdeniz bölgesinin en geri kalmış kenti” görünümündedir.

Şehrin modernleşmesi, kentsel dönüşümün etkinleştirilmesi, Turizm yatırımlarına destek verilmesi, Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile ulaşım master planlarının uygulanması, sanayiinin ve tarımın

gelişmesine katkı verilmesi ,Tarsus üniversitesi,TSO ve STK ile uyum ve işbirliği içerisinde halkın tercihleri ve talepleri doğrultusunda projeler geliştirilerek halkın refah ve konforunun artırılması önem arzetmektedir.

Tarsusta son yıllarda özellikle işsizlik artmaktadır.Belediye üretime ve istihdama dönük projeler üzerinde azami gayreti göstermeli ve yatırımcıları da teşvik etmelidir.Kentimiz iklimi ve tarıma elverişli olması nedeniyle, özellikle doğu ve güneydoğudan uzun yıllar göç alması sebebiyle bir çok kültür farklılıkları ile birlikte çarpık kentleşmeyi de beraberinde oluşturmuştur.

Bu farklılıkları kültür zenginliği olarak görüp sosyal projelerle desteklenerek tüm farklı katmanları TARSUS LOBİSİ içerisinde kaynaştırarak, her mahalle ve her kesime hizmette eşitlik anlayışı ile, barış içerisinde huzurlu bir kent yaratmak Belediyenin temel ilkesi olmalıdır.

Rasyonel ve çağdaş bir yaklaşımla,bizleri tanıyan, çalışmalarımızı izleyen ve takip eden tüm halkımız, bu sorunların tümüne çözümler ve projeler üreteceğimizi,bunlarla ilgili bir çok çalışmalarımızın mevcut olduğunu görecektir.

Belediye; kendi bütçesini kendi meclisince yapabilen ve onaylayan bir kurumdur.Tarsus Belediyesi 2024 yılı bütçesi 3.096.638.000 TL olup halkın kaynaklarının da, halkın tercihi ve yararına uygun olarak istihdama ve üretime katkı amacıyla kullanılmalıdır.Ana ilkemiz ”halkın yarattığı rant, yine halkın olmalıdır.”

Partimizin örgütlülüğü ve ekip arkadaşlarımızla, yerel yönetim süreçlerinde etkili olabilecek politikaları üretip, hayata geçirebilecek bir potansiyele sahibiz.

Tespit ettiğimiz sorunlara dair çözüm önerilerimizin sadece aday adaylığı süreciyle sınırlı olmadığını, adaylığımızın kesinleşmesi durumunda bu sorunların çözümlerine ilişkin projeleri geliştirmeye ve uygulamaya fırsat bularak daha da etkin konuma taşıyacağız.

İnanıyorum ki; Bir Belediye Başkan a.adayı olarak takdir edilir ve bu göreve layık görülürsem, tüm ekip arkadaşlarımla birlikte bu sorumluluğu üstlenerek, CHP Yönetimi, kadrosu, örgütlülüğü, inancı, deneyimi ile,hem partimize hem de Tarsus halkına ”işte bu benim belediyem” diyebileceği tüm güzellikleri yaşatacağız..

Benim için siyasetteki tek ölçü halkın tercihi ve düşüncesidir. Halka dayanmayan hiçbir siyasetin sürekli ve kalıcı olması mümkün değildir.

Ülkemizin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; ’’Bizim görüşümüz-ki halkçılıktır – kuvvetin, kudretin, egemenliğin, yönetimin doğrudan doğruya halka verilmesidir, halkın elinde bulundurulmasıdır.”

· Tarsus halkı artık daha insanca daha onurlu, daha refah, daha barışçı yaşamak istiyor. Tarsus Halkı kendi sorunlarına daha köklü çözüm, çocuklarına daha iyi bir gelecek istiyor.

· Tarsus halkı geleceğe umutla, güvenle bakmak istiyor. Yeşil mahalleden Şahin Tepesine, Şehitishak’tan, Barbaros’a, Cetvel’den, Fahrettin Paşa’ya, Mithatpaşa’dan, Vanlılar Mahallesi’ne kadar bütün insanlarıyla,

· Yeni bir anlayış, Yeni bir yaşam, Yeni bir TARSUS İstiyor.

Ben bu kutsal göreve, partime ve bu kente verdiğim tüm emekler adına talibim, tüm ekip arkadaşlarım ve parti örgütümüzle birlikte parti tabanımızın tercihleriyle, halkımızın desteğiyle yeni bir yaşam yeni bir TARSUS için; Bizler de hep beraber haykırıyor ve diyoruz ki;

“ YÜZÜSTÜ ÇOK SÜRÜNDÜN, AYAĞA KALK TARSUS..!”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster