İçel
Ana Sayfa Gündem, Kültür, Tarsus, Yaşam 18 Nisan 2023 121 Görüntüleme

Kadir Gecesinde Ulu Cami Doldu Taştı

Tarsus’ta Kadir Gecesi dolayısıyla tarihi Ulu Cami, ibadete koşan vatandaşlarla dolup taştı. Kentin diğer tarihi camilerinde de yoğun kalabalıklar yaşandı.


Tarsus’ta Kadir Gecesi nedeniyle camiler ibadete gelenlerle dolup taştı. Ulu Cami, Makam-ı Danyal ve Eski Cami’ye gelen vatandaşlar geç saatlere kadar ibadet etti. Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ve ‘bin aydan daha hayırlı’ olarak kabul edilen Kadir Gecesi’nde, Tarsus’ta vatandaşlar camilere akın etti. İftar saatinin ardından vatandaşlar, başta Ulucami, Makam-ı Danyal, Eski Cami olmak üzere ibadethaneleri doldurdu.


Önce Kur’an-ı Kerim tilavetleri yapılan camilerde daha sonra teravih namazı kılındı, Gece namazını müteakip Sakal-ı şerif ziyaretinin ardından dualar edildi. Camilerin ışıklandırmaları tüm kentte renkli görüntülere sahne oldu. Bu görüntüler ve Kadir Gecesi coşkusu tüm şehri sardı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster