İçel
Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Tarsus, Yaşam 17 Aralık 2022 176 Görüntüleme

İNŞAATÇILAR ARTAN MALİYETLERE DİKKAT ÇEKTİ

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nın inşaat sektörünü kapsayan 7. Meslek Komitesi olağan aylık toplantısını gerçekleştirdi.
Gündemde artan maliyetler, konut kredilerindeki yüksek faiz oranları ile yapı denetim sistemiyle ilgili yaşanan sorunlar vardı.
Tarsus TSO Meslek Komiteleri kendi sektörleriyle ilgili konu ve gündemler görüşmek üzere sektör temsilcileri ile buluşmaya devam ediyor. Ferit Çetiner, Yusuf Özünlü, Mustafa Tamer Şendağ, Haşim Kalyun, Ahmet Yalçın, Fevzi Demir ve Yılmaz Sönmez’den oluşan 7. Meslek Komitesi de temsil ettiği ekonominin lokomotif sektörlerinden inşaat sektöründeki durumu değerlendirerek gündem konularını değerlendirdi. Komitenin dikkat çektiği konular arasında beton fiyatları ile genel maliyet artışları başı çekti.
Konut kredi faizlerinin yüksekliği ve banka kredi limitlerinin düşmesinden sonra konut talebinde de önemli azalma olduğunun belirtildiği toplantıda bir diğer gündem de imara açılmış olan yeni alanların alt yapı ve yol çalışmalarının hızlanması ve sıkıntılarının giderilmesi yönündeydi.
Komite toplantısında değerlendirilen bir diğer konu da müteahhit firmaların işlerinin aksamaması için yapı denetim firmalarının il bazındaki görevlendirilmesiyle ilgili yeni bir düzenlemeye ihtiyaç duyulması. Beklenti, Mersin ilinin bölgelere ayrılarak, bir ve ikinci bölge sınırları belirlenecek şekilde yeniden kurgulanması yönünde.
Sektör temsilcileri, mesafeleri dikkate alarak 1.bölge; Tarsus-Mersin merkez-Çamlıyayla-Erdemli, 2. bölge; Silifke-Mut-Anamur-Aydıncık-Bozyazı olacak şekilde düzenleme bekliyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster