İçel
Ana Sayfa Gündem, Son Dakika, Yaşam 16 Aralık 2022 192 Görüntüleme

Diyarbakır’da Terör Saldırısında , 8’i Polis 9 Kişi Yaralandı

Diyarbakır’da çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada 8 polis memuru ile 1 sivil yaralandı.

Diyarbakır’da düzenlenen bombalı saldırıda 8’i polis 9 kişi yaralandı.Saldırı sabah saat 5.10 sıralarında Merkez Sur ilçesinde gerçekleştirildi.Mardin yolu üzerinde yol kenarında bırakılan bomba yüklü araç, çevik kuvvet polis memurlarını taşıyan zırhlı servisin geçişi sırasında patlatıldı.Saldırıda 8’i polis memuru, 9 kişi yaralandı. Çevre hastanelere kaldırılan yaralılar tedavilerinin ardından taburcu oldu.

AA’nın haberine göre; Diyarbakır Mardin kara yolu Yeşil Vadi Mahallesi Canlı Hayvan Borsası mevkisinde çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında patlama meydana geldi.

 

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Patlamada yaralanan 8 polis memuru 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırıldı.

Saldırıya ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Diyarbakır’da göreve giden polis aracımız geçerken 05.10’da park halindeki araçta patlama meydana gelmiştir” dedi.

Bakan Soylu, sabah saatlerinde 2 kişinin gözaltına alındığını açıklarken, daha sonra yeni gelişmelerle gözaltı sayısı 5’e çıktı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında olayla ilgili 3 şüphelinin daha gözaltına alındığı, gözaltı sayısının 5’e yükseldiği öğrenildi.

Bakan Soylu, saldırıya ilişkin, “Sorgulanan kişi aracı getirdiğini ve bombayı bıraktığını kabul etti. 2004 yılında, kardeşi terör örgütündeyken etkisiz hale getirilen birisi. Soruşturma çerçevesinde 5 kişi gözaltında. Terör örgütünün bu tür eylemlerini bekliyoruz, birçoğunu da engelliyoruz. Terör örgütlerine fırsat verilmeyecektir. Sayın Cumhurbaşkanımıza da bilgi arz ettik” bilgilerini verdi.

Soylu, “Uzaktan kumandalı bir saldırı. Lice’de bu eylemi planlamışlar” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, çevik kuvvet midibüsüne bombalı araçla yapılan saldırının ardından hastaneye giderek yaralılar hakkında bilgi aldı. Vali Su, daha sonra beraberinde İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ile olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

 

Yapılan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alıp, inceleme sonrası açıklamada bulunan Vali Su, “Öncelikle hepimize geçmiş olsun. Sabah saat 5’i 10 geçe çevik kuvvet otobüsümüz göreve giderken park edilmiş bir araç patlatılarak terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Allah’a şükürler olsun arkadaşlarımız sadece kontrol amaçlı olarak hastanelere sevk edilmiştir. 9 arkadaşımızdan 7’si taburcu olmuştur. 2 arkadaşımız da şu an kontrol altındalar herhangi bir hayati tehlikeleri yok. Birkaç saate kadar onlar da taburcu olur” dedi.

“2 şüpheliyi gözaltına aldık” diyen Vali Su, “Bir araç kiralanmak suretiyle yol kenarına getiriliyor. Aracı kiralayan şahsı -buraya getirip patlatan şahıs olduğunu değerlendirdiğimiz- ve onu olay sonrası onu götüren taksiyi süren şahsı gözaltına aldık. Lice ilçesinde gözaltına alınmışlardır. Olayla ilgili tahkikat devam ediyor. Şüphelilerin terörle bağlantılı olduğu yönünde bilgiler var. Çalışmalarımız devam ediyor. 1 arkadaşımız sivil, 8’i polis. İlimizde huzur ve güvenin sağlanması için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” diye konuştu.

BAKAN KOCA VE İBRAHİM KALIN’DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da yaptığı açıklamada, “Diyarbakır’da polislerimizi taşıyan servis aracının yanında başka bir aracın patlaması sonucu 8 polisimiz yaralanmıştır. Görevlendirilen ambulanslarla hastanelere nakledilen yaralılarımızın genel durumları iyi. Çok geçmiş olsun” bilgisini verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yaptığı açıklamada “Diyarbakır’daki bombalı saldırıyı lanetliyoruz. Yaralanan polis kardeşlerimize geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyorum. Failler cezasız kalmayacak. Ülkemizin huzur ve güvenliğine kastedenler bunun bedelini ödeyecek” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Diyarbakır’da çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında saldırı düzenleyen teröristlerin bunun bedelini ödeyeceğini bildirdi.

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Diyarbakır’da gerçekleştirilen terör saldırısında yaralanan emniyet mensuplarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Allah’tan acil şifalar diliyorum. Saldırıyı düzenleyen teröristler bunun bedelini ödeyecektir. Terörle mücadelemize her alanda devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Diyarbakır’da çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Diyarbakır’da polisimize yapılan saldırıyı lanetliyoruz. Polislerimize geçmiş olsun. Diyarbakır annelerinin duaları onlarla beraber olsun. Diyarbakır, huzur ve güven şehridir. Bu saldırıyı gerçekleştirenler ve arkasındakiler hak ettikleri cevabı alacaktır.”

DİYARBAKIR VALİLİĞİ: ÇEVİK KUVVET MİNİBÜSÜNÜN GEÇİŞİ ESNASINDA PARK EDİLMİŞ ARAÇ PATLATILDI

Valilikten yapılan açıklamada, saat 05.10 sıralarında göreve giden çevik kuvvet minibüsünün geçişi esnasında yol kenarına park edilmiş araç patlatılmak suretiyle terör saldırısı yapıldığı bildirildi.

Zırhlı polis midibüsü içerisinde bulunan 9 kişinin kontrol amaçlı hastanelere sevk edildiği kaydedilen açıklamada, “Herhangi bir hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Konuyla ilgili 2 kişi gözaltına alınmıştır.” denildi.

DİYARBAKIR VALİSİ SU: TERÖR SALDIRISININ HEMEN ARDINDAN 2 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Recep Yalçınkaya ile olay yerinde incelemelerde bulundu.

Vali Su, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, çevik kuvvet aracı göreve giderken park edilmiş bir aracın patlatılarak terör saldırısının gerçekleştirildiğini söyledi.

Terör saldırısına ilişkin 2 şüphelinin gözaltına alındığını bildiren Su, “Allah’a şükürler olsun ki arkadaşlarımız sadece kontrol amaçlı olarak hastanelere sevk edilmiştir. 9 arkadaşımızdan 7’si ayakta tedaviyle taburcu edilmiştir. 2 arkadaşımız da kontrol altında. Hayati tehlikeleri yok. İnşallah onlar da taburcu olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Vali Su, şöyle devam etti:

“Araç kiralanmak suretiyle yol kenarına getiriliyor. Aracı kiralayan, buraya getirip patlatan şahıs olduğunu değerlendirdiğimiz şahsı ve olay sonrası taksiyi süren şahsı gözaltına aldık Lice’de. Olayla ilgili tahkikat devam etmektedir. Geçmiş olsun. Çalışmalarımız devam ediyor. Arkadaşların çalışmaları bittikten sonra gerekli açıklamaları yaparız. Tahkikat bittikten sonra inşallah daha geniş bilgiyle açıklama yapılacaktır. Çok şükür ciddi yaralı arkadaşımız yok. İlimizde huzur ve güven ortamının sağlanması için tüm arkadaşlarımızın gayretleriyle çalışmaları sürdürüyoruz.”

GÖZALTI SAYISI 5’E YÜKSELDİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında düzenlenen, 1 sivil ve 8 polis memurunun yaralandığı saldırıyla ilgili soruşturma başlattı.

Görevlendirilen cumhuriyet savcısının yürüttüğü soruşturma kapsamında olayla ilgili 3 şüphelinin daha gözaltına alındığı, gözaltı sayısının 5’e yükseldiği öğrenildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster