Ana Sayfa Gündem 10 Haziran 2024 60 Görüntüleme

İÇ İŞLERİ BAKANLIĞI İLE KAMU GÖREVLİLERİ ETİK KURUMU ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı ile Kamu Görevlileri Etik Kurulu arasındaki Etik Eğitimi ve Etik Eğitici Yetiştirilmesi İş birliği Protokolü’nü imzaladı
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı  Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirilen törene; İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya ve Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı  Zerrin Güngör’ün yanı sıra TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi ve eski TBMM Başkanı  Köksal Toptan, İçişleri Bakan yardımcıları  Bülent TuranMünir Karaloğlu ve Mehmet Aktaş, Emniyet Genel Müdürü  Erol Ayyıldız, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve ilgili davetliler katıldı.
Etik kültürünün kamuda güçlendirilmesinin amaçlandığı protokol ile mülki idare amirleri başta olmak üzere İçişleri Bakanlığı bünyesindeki tüm personele kapsamlı eğitimler verilecek.
İş Birliği Protokolü kapsamında İçişleri Bakanlığı içinde sürekli eğitim veren bir etik eğitim birimi kurulacak, bu sayede sertifikalandırılmış etik eğitici altyapısı ile etik eğitimi sürekli ve devamlı hale gelecek.


Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Mesajı Okundu

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan mesajında; Türkiye’nin, devlet felsefesi, geleneği ve birikimi açısından dünyadaki sayılı ülkelerden biri olduğunu vurguladı ve Türkiye’nin başkalarının tavsiyelerine, modellerine, uygulamalarına bakmaya ihtiyaç duymayacak kadar devasa bir zenginliğe sahip olduğunu ifade etti.
İlk etapta önemsenmeyen etik dışı davranışların, devlet ve toplumun surlarında önce küçük gedikler açılmasına, zamanla bu gediklerin büyüyüp yıkıma dönüşmesine sebep olacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, kamu görevinin ifasında etik kuralların göz ardı edilmesinin, hizmetlerin aksamasının yanı sıra halkın devlete ve yöneticilere olan güvenini de sarsacağını belirterek kamu hizmeti yapanlar gibi kamu hizmetinden yararlananların da etik kurallara ve hukuki kaidelere riayet etmek zorunda olduğunun altını çizdi.
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Nizamülmülk’ün yöneticilere ağır bir sorumluluk yüklediğini ifade etti ve konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Yöneten, sadece zulmetmemekle kalmamalı, astlarının da zulmedip zulmetmediğini bilmeli, denetlemeli ve varsa bir olumsuzluk önlemelidir. Etik değerlere uyulması, sadece devlete güven açısından değil, verimlilik ve sosyal moral açısından da önemlidir. Son 20 yılda gerçekleştirdiğimiz yasal değişikliklerle devlet idaresinde devrim niteliğinde reformlara imza attık. Kamu görevlilerine yönelik etik davranış ilkelerinin oluşturulmasını sağladık. 5176 sayılı Kanun ve ilgili yönetmelik başta olmak üzere birçok düzenleme yürürlüğe konuldu, bu alanda güçlü bir hukuki altyapı tesis edildi. Kamu görevlilerinin rehber olarak kullandığı kuralların, mevzuatın ve yazılı kaidelerin yanı sıra etik değerlerin de yer almasını temin ettik. Değişen taleplere ve şartlara göre bunu sürekli geliştiriyor, güncelliyor, ilave adımlarla daha da güçlendiriyoruz. Bu düşüncelerle Etik Eğitimi ve Etik Eğitici Yetiştirilmesine İlişkin İş birliği Protokolü’nün hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”
Protokol töreninde İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, konuşma gerçekleştirdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster