İçel
Ana Sayfa Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 12 Ocak 2023 161 Görüntüleme

GÖZLERİNİ KAPATIP YARENLİKTE ”BEYAZ BASTON” İLE YÜRÜDÜLER

12.Ocak.2023 Perşembe (bugün) saat 10.00 ‘da Tarsus PTT yanında yapılan basın açıklamasının ardından başlayarak, Yarenlik Alanı sonuna kadar devam eden ‘’Beyaz Baston ile Yürüme Etkinliği ‘’ gerçekleştirildi.
Trafik kazası sonucu kör olan Londralı bir fotoğrafçının çevresindekilerin kendisinin kör olduğunu anlaması ve dikkat çekmesi için bastonunu beyaza boyayarak dolaşmasıyla başlayan ve bu sayede simgeleşen ‘’Beyaz Baston’’ ile tüm Dünyada 7-14 Ocak tarihleri arasında ‘’Beyaz Baston Haftası’’ olarak görme engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için farkındalık çalışmaları yapılmaktadır.
Tarsus ‘ta ‘’Beyaz Baston Haftası’’ , Tarsus Engelliler Platformu ve Tarsus Görme Engelliler Derneği işbirliğiyle İlçe Protokolü, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti temsilcileri, Dernek Üyeleri ve Basın Mensupları ile birlikte ‘’Beyaz Baston’’larla farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi.
Yürüyüşün ardından saat 11.00 ‘de Tarsus Kültür Park ‘ta bulunan dernek binasında, Tarsus Görme Engelliler Derneği Başkanı Sn Fikri Topuz ve ekibi konser verdi

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Borsa Haftaya Rekorla Başladı

Borsa Haftaya Rekorla Başladı

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster