İçel
Ana Sayfa Gündem, Kadın, Spor, Yaşam 20 Ekim 2023 92 Görüntüleme

Cumhuriyet’in Nefes Kesen Rekortmeni Şahika Ercümen

Paletsiz değişken ağırlık kategorisinde 105 metre dünya rekorunu 106 metre ile kıran milli sporcu Şahika Ercümen, başarısını Cumhuriyet‘in 100. yılına ithaf etti.

Milli sporcu, Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla 17 Ekim’de “Hatay’a nefes ol” sloganıyla Hatay‘ın Yayladağı ilçesi Karamağara Koyu açıklarında gerçekleştirdiği dalışla Sırp asıllı Lena Balta’nın elinde bulundurduğu 105 metre dünya rekorunu 106 metrelik performansıyla geliştirerek yeni rekorun sahibi oldu.

Tarihe adını yazdıran milli sporcu Şahika, AA muhabirine, tüm enerjisini elinden geldiğince Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edebilmek için Cumhuriyet’in 100. yılına aktarmaya çalıştığını belirtti.

Son 2 yıldır çok yoğun bir şekilde antrenmanlarını sürdürdüğünü anlatan Şahika, bunun sonuncunda Cumhuriyet’in 100. yılında katıldığı şampiyonalarda, Türkiye’nin yanı sıra dünya rekorları da kırdığını vurguladı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster