İçel
Ana Sayfa Gündem, Kültür, Yaşam 12 Nisan 2023 112 Görüntüleme

BAŞKAN YILMAZ, EMNİYET MENSUPLARI İLE İFTARDA BULUŞTU

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Türk Polis Teşkilatı’nın 178’inci Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla düzenledikleri iftar programında; emniyet mensupları, şehit aileleri ve gaziler ile bir araya geldi.

İlçede bulunan Özel Harekât Şube Müdürlüğü’nün bahçesinde düzenlenen programda dualar okundu, oruçlar açıldı. Depremzede vatandaşların da katıldığı iftar yemeğinde; birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın en güzel manevi atmosferi yaşandı.

Başkan Yılmaz, tüm güvenlik güçlerine sağlık, başarı ve mutluluk dileyerek; “Türkiye Cumhuriyeti’nin en köklü kuruluşlarından biri olan Türk Polis Teşkilatımızın kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası kutlu olsun. Aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte organize edilen programa; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkçıoğlu, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, İlçe Müftüsü Bayram Danacı, Akdeniz Belediye Başkanı Musfata Gültak, belediye meclis üyeleri ve kurum müdürleri katıldı.

BAŞKAN YILMAZ; “DEVLET MİLLET EL ELE VERİP, HER TÜRLÜ ZORLUĞUN ÜSTESİNDEN GELECEK GÜCE SAHİBİZ”

Emniyet mensupları ile ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği programın açılış konuşmasını yapan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olduğunu söyledi.Başkan Yılmaz, Türk Polis Teşkilatı’nın 178’inci kuruluş yıl dönümü münasebetiyle kent protokolü ve ilçede görev yapan emniyet mensuplarıyla iftarda bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, kentteki huzur ve güven ortamı nedeniyle İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’ın nezdinde tüm emniyet mensuplarına teşekkür etti.

Ramazan ayının güzelliklerini hep birlikte yaşamak ve yaşatmak için her gün farlı bir mahallede İftar Programları düzenledikleri kaydeden Başkan Yılmaz; “Ramazan geleneklerimizi de yaşattığımız iftar programlarımızda hemşehrilerimizle, kardeşlerimizle kucaklaşıyoruz. 10 Nisan Polis Haftası münasebetiyle de Emniyet Müdürlüğümüz ile birlikte iftar programı düzenledik. Emniyet mensuplarımız da teşrif ettiler ve şeref verdiler. Türk Polis Teşkilatımız, kurulduğu günden bu yana milletimizin, devletimizin asayişi, güveni ve refahı için çalışma yapmıştır ve yapmaya devam etmektedir. Vatanı uğruna can veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, ülkemizin dört bir yanında görev yapan emniyet mensuplarımıza güç ve kuvvet diliyorum.

Bizler bir ve beraber oldukça hiçbir gücün bizi yenemeyeceğini asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem sürecinde yaşadık ve halen yaşıyoruz. Devlet, millet el ele birlik ve beraberlik içinde herkesin gücü yettiğince yardım etti. Sayın Valimiz Ali Hamza Pehlivan da deprem bölgesinde uzun süre görev yaptı. Bizler de Mersin’in kurum ve kuruluşları olarak elimizden gelen desteği verdik. Mersin, deprem bölgesine çok hizmet etti. Bu yaşadıklarımız, bizim ne kadar nitelikli bir toplum ve ne kadar güçlü bir millet olduğumuzu göstermiştir. Allah, herkesten razı olsun. Birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun” diye konuştu.

BAŞKAN GÜLTAK; “İYİ Kİ DEVLETİMİZ VE DEVLETİMİZİN BİRİMLERİ VAR”

 

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak da emniyet mensuplarının Ramazan ayını tebrik ederek; “Bir gazi çocuğu olarak emniyet güçlerine selam ve saygı olsun. İyi ki varlar. İyi ki devletimiz ve birimleri var. Binlerce yıl yaşanmamış bir depremi devletimizin büyüklüğüyle onardık ve onarmaya devam ediyoruz. Valimiz, Atsız Başkanımız, komutanlarımız, müdürlerimiz, hepimiz oradaydık. Devlet olmanın önemi. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Şehit annelerimizin, şehit babalarımızın ellerinden öpüyorum” şeklinde konuştu.

EMNİYET MÜDÜRÜ ASLAN; “MİLLETİMİZ, KAHRAMAN TÜRK POLİS TEŞKİLATIYLA GURUR DUYMAKTADIR”

 

Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan da Toroslar Belediyesi ile birlikte düzenledikleri iftar programına katılım gösteren tüm emniyet mensuplarına teşekkür ederek; “Bugün 10 Nisan. 1845 yılında kurulan şanlı teşkilatımızın bugün 178 yaşında. Türk Polis Teşkilatı her zaman ve her şartta devletin emrinde, milletin hizmetinde olacaktır. Milletimiz, kahraman teşkilatıyla gurur duymaktadır. Şehitlik mertebesine ulaşan ve gazilik onuruna erişen vatanımızın asil evlatlarına şükranlarımızı sunarız. Onların haklarını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Emniyet Teşkilatı olarak üzerimize düşen vazifelerin ve sorumlulukların farkındayız. Bizler huzur şehri olan Mersin’i daha da huzurlu hale getirme anlamında gayretle çalışıyoruz ve kararlıyız. Teşkilatımızın 178. kuruluş yıl dönümünü kutlarken, şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize, emekli personelimize, halen görevi başında canla başla çalışan arkadaşlarımıza ve kıymetli ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

VALİ PEHLİVAN; “TÜRK POLİS TEŞKİLATI, GÜCÜNÜ TARİHİMİZDDEN, MİLLİ ve MANEVİ DEĞERLERİMİZDEN ALIYOR”

 Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ise Türk Polis Teşkilatı’nın 178. Kuruluş yıl dönümünü kutlayarak; “Türk Polis Teşkilatı devletimizin en köklü teşkilatlarından birisi. Gücünü; tarihimizden, milli ve manevi değerlerimizden, yasalarımızdan, devletimizden, milletimizden alıyor. Aldığı bu güçle yurdumuzun dört bir tarafında üstlendiği görev ve sorumlulukları fedakârca yerine getiriyor. Bu Ramazan ayında içimiz buruk. 6 Şubat’ta büyük deprem ve depremler yaşadık. Burada depremzede ailelerimiz de var. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, yaralılarımıza acil şifalar, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun.

Bu süreçte kolluk birimlerimiz, emniyet teşkilatımız önemli görevler üstlendi. Onlara da bu zor zamanda vermiş oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Mersin olarak üzerimize düşen hizmetleri yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Devletimiz ve milletimiz bütün kurum ve kuruluşlarla kenetlendi. Depremin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Her geçen gün bu yaralarımızı saracak, o şehirler yeniden imar edilecek ve vatandaşlarımız o eski günlerine inşallah dönecekler. Kahramanca görevini ifşa eden Emniyet Teşkilatımızın bütün mensuplarına vermiş oldukları hizmetlerden dolayı teşekkürlerimi sunuyor, bundan sonraki vazifelerinde başarılı hizmetler temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

İftar yemeğinin ardından; Hacivat-Karagöz, sihirbaz gösterisi ve İbiş’e kadar birçok etkinliğin yer aldığı Toroslar Belediyesinin Ramazan Panayırında, çocuklar doyasıya eğlendi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster