İçel
Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Kadın, Kültür, Magazin, Tarsus, Yaşam, Yazarlar 4.05.2023 247 Görüntüleme

Ayçin Ecem DOĞRUÖZOĞLU’nun “İşgal Günlerinde Tarsus’ta Kamuoyu’ Adlı Kitabının Tanıtım Toplantısı Tarsus Sanayi ve Ticaret Odası’nda Düzenlendi

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasının Destekleriyle 03.05.2023 çarşamba günü saat 15.00 ‘de, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda Ayçin Ecem Doğruözoğlu ’ nun yeni çıkan “İşgal Günlerinde Tarsus’ta Kamuoyu’ kitabının tanıtımı yapıldı.


İlk olarak söz alan Tarsus sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Sayın H.Ruhi Koçak :”Tarsus sanayi ve Ticaret Odası olarak, Antik Dönem, Osmanlı Dönemi ve Cumhuriyet Dönemini de içine alan Tarsus hakkındaki çalışmaları kapsayan eserlere destek oluyoruz. “İşgal Günlerinde Tarsus’ta Kamuoyu’ adlı yayında da Kurtuluş Savaşı döneminde basının üstlendiği görevlere ışık tutmaya çalışılmıştır. Yayının hazırlanmasında emeği geçen Sayın Ayçin Ecem Doğruözoğlu’ na teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.” dedi ve kürsüyü kitabın yazarı Sayın Doğruözoğlu’na bıraktı.


Ayçin Ecem Doğruözoğlu kitap tanıtım toplantısına katılanlara teşekkür ederek şunları söyledi: “ Çıkarmış olduğum kitap Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Ana Bilim Dalı’nda “1919 yılında Tarsus’ta gündelik hayat ve Tarsus gazetesinin kamuoyu oluşturma işlevi “başlıklı yüksek lisans tez çalışmasından hazırlanmıştır.Bu kitabın hazırlanma sürecinde benimle birlikte birçok kişinin emeği bulunmaktadır. Öncelikle yüksek lisans ve tez çalışma sürecinde bana yardımcı olan, akademik anlamda beni sürekli olumlu yönlendiren ve destekleyen danışman hocam Sayın Doç. Dr. Songül Ulutaş ‘a, amcam Doç. Dr. Yalçın Armağan’a, babam Ramazan Armağan’a, annem Nurçin Armağan ‘a ve biricik eşim Umut Doğruözoğlu’na, son olarak ta uzun bir sürecin ve emeğin ürünü olan eserimin daha fazla kişiye ulaşmasını ve literatüre kazandırılmasını sağlayan Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ‘na teşekkür ederim .” dedi.


Ardından söz alan Mersin Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü hocası sayın Doç. Dr. Songül Ulutaş ise öğrencisi Ayçin Ecem Doğruözoğlu’nu tebrik ederek şunları söyledi: ”Bu zamana kadar şahsımda dâhil olmak üzere Tarsus pek çok farklı konuda ele alınmıştır. Fakat bu çalışma ile ilk defa Tarsus Gazetesi kullanılarak 1919 yılı kamuoyu araştırması yapılmıştır.Bu açıdan alana katkı sunacak niteliktedir. Bu nitelikte bilimsel bir çalışma sunan Ayçin Ecem DOĞRUÖZOĞLU’nun öğrencim olmasından guru duyuyorum.”


Sayın Ulutaş ‘ın konuşmasının ardından, “İşgal Günlerinde Tarsus’ta Kamuoyu” kitabının tanıtım toplantısı sohbet şeklinde devam etti. Sayın Doğruözoğlu’nun katılımcılara imzalı kitabını dağıtmasının ardından toplantı sona erdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster