İçel
Ana Sayfa Gündem, Politika, Siyaset, Tarsus 14 Mart 2024 33 Görüntüleme

ALİ BOLTAÇ PROJELERİNİ KAMUOYUYLA PAYLAŞTI

Tarsus’un Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç, 13 Mart 2024 Çarşamba günü Aşiyan 1’de gerçekleşen muhteşem bir proje lansmanı ile, kent için planladığı çeşitli projeleri kamuoyuna duyurdu.

Boltaç’ın proje lansmanına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Vahap Seçer, CHP Grup Başkanvekili ve Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Mersin Milletvekili Talat Dinçer, önceki dönem CHP il ve ilçe yöneticileri, CHP Mersin İl Başkanı, kadın kolları başkanı, gençlik kolları başkanı, CHP Tarsus İlçe başkanı, kadın kolları başkanı, gençlik kolları başkanı, Belediye meclis üyeleri ve adayları, Belediye başkan aday adayları, ile birlikte çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.


Boltaç, projelerini tanıtırken özellikle istihdam, sanayi, tarım ve turizm gibi kent için hayati önem taşıyan alanlara odaklandı. İstihdam sorununu çözme hedefiyle, Tarsus’un yeni sanayi bölgelerine ihtiyacı olduğunu ve küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Tarımsal kalkınma konusunda, Tarsus’un zengin tarım potansiyelini ön plana çıkarmak amacıyla tarımsal ürünlerin üretimden pazarlamaya kadar lan süreçlerinin destekleneceğini belirtti. Turizm alanında ise, Tarsus’un doğal ve tarihi zenginliklerinin turizme kazandırılması için kapsamlı bir plan öngördüklerini dile getirdi.


Boltaç’ın projeleri arasında, eğitim ve kültür alanlarına yönelik yenilikçi adımlar da yer alıyor. Üniversite şehri olma hedefiyle, Tarsus’un öğrenci nüfusuna yönelik konaklama, sosyal ve kültürel aktiviteler için yeni imkanlar sağlanacağını açıkladı.
Ayrıca, Tarsus’un tarihi mirasının korunması ve canlandırılması amacıyla UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne girmeyi hedeflediklerini belirterek, kentin kültürel ve tarihi dokusunu korumak için çaba göstereceklerini vurguladı.
Boltaç’ın açıkladığı diğer projeler arasında sinema endüstrisinin gelişimi, gastronomi turizmi ve altyapı iyileştirmeleri gibi çeşitli alanlarda planlar bulunuyor. Bu projelerle, Tarsus’un sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan daha güçlü bir geleceğe sahip olması hedefleniyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster