İçel
Ana Sayfa Gündem, Kültür, Yaşam 2 Ocak 2023 166 Görüntüleme

Akademi Derneği Bir İlke Daha İmza Attı

Uluslararası Akademi Dergisi Yayın Hayatına Girerek Mersin’in STK’lara Ait Alanındaki Tek Uluslararası Bilimsel Dergisi Oldu.

Uluslararası Akademi Dergisi (International Journal of Academy), nitelikli ve alanında özgün bilimsel çalışmaları yayınlamak, üretilen çıktıların daha çok araştırmacı ve okuyucuya ulaşmasını sağlamak ve yapılan çalışmaların uluslararası literatürde yer almasına katkı sunmak suretiyle Akademi Derneği çatısı altında kuruldu.Nisan ve Aralık olmak üzere yılda iki defa elektronik ortamda yayınlanacak olan Uluslararası Akademi Dergisi, Türkçe ve İngilizce makaleleri ücretsiz bir şekilde kabul ediyor.

Derginin baş editörlük görevini üstlenen Akademi Derneği Başkanı Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, kamuoyuna yaptığı açıklamada “Akademi Derneği olarak bugün bir hayalimizi daha gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Amerika Birleşik Devletleri’nden İspanya’ya, Polonya’dan Litvanya’ya, Portekiz’den Romanya’ya, Türkiye’den KKTC’ye dünyanın önde gelen üniversitelerinde görev yapan, alanında saygın bilim insanlarının editör ve bilim kurullarında yer aldığı Uluslararası Akademi Dergisi’nin Aralık sayısıyla yayın hayatına girdiğini duyurmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Uluslararası düzeyde saygın bilim insanlarının katkılarıyla hazırlanan Uluslararası Akademi Dergisi’nin, Mersin ilinde bir sivil toplum kuruluşu çatısı altında yayınlanan, alanındaki tek uluslararası hakemli bilimsel dergi olma niteliği taşıdığına dikkat çeken Başkan Özbozkurt, “Dünyanın her neresinde olursa olsun, dergimizi inceleyen araştırmacılar ve okuyucular Akademi Derneği’ni; böylece, Tarsusumuz ve Mersinimizi tanıyabilecek ve keşfedebilecektir. Tarsusumuzu, Mersinimizi, bölgemizi ve ülkemizi tanıtmak için üretmeye devam edeceğiz.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster