İçel
Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Politika, Son Dakika, Yaşam 2 Ocak 2023 155 Görüntüleme

SSK ve Bağ-Kur Emeklilerinin Alacağı Zam Oranı 3 Ocak Salı Günü Açıklanacak

Emekli maaş zammı hesaplama tablosu, yeni yıla girilmesiyle birlikte yeniden gündeme geldi.

Kasım ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 5 aylık enflasyon farkı 14,4 olarak belirlenmişti. 3 Ocak Salı günü Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte 2022 yılının son 6 aylık enflasyon farkı netleşecek. Temmuz ayında yapılan emekli zammı ile en düşük emekli maaşı 3 bin 500 TL’ye yükselmişti. SSK ve Bağ-Kur emekli maaş zammı için gözler 3 Ocak 2023 Salı gününe çevrildi. İşte, 2023 emekli zammı ile en düşük emekli maaşı hesaplaması…

EMEKLİLERİN GÖZÜ 3 OCAK’TA!

Memur ve emekli zammında belirleyici olacak Aralık ayı enflasyon rakamı, 3 Ocak’ta TÜİK tarafından açıklanacak. Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 2022 yılı Temmuz – Aralık dönemine ait enflasyon farkı oranı da netleşecek. 6 aylık enflasyon farkı, milyonlarca memur ve emekli maaşlarına yapılacak zammı doğrudan ve dolaylı olarak etkileyecek.

5 AYLIK ENFLASYON FARKI BELLİ OLDU

TÜİK 2022 Kasım ayı enflasyonunun yüzde 2,88 oranında arttığını açıklarken son 5 aylık enflasyon artış oranı ise %14,04 olarak belirlendi.

“MEMUR VE EMEKLİYE ENFLASYONUN ÜZERİNDE ZAM YAPILACAK”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur ve emekli zammına ilişkin olarak son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Bilgin, “Memura ve emekliye enflasyonun üzerinde zam yapacağız. Zam yaparken bu sene de enflasyon farkı vereceğiz.” dedi.

 

EMEKLİ MAAŞLARINA REFAH PAYI GÜNDEMDE

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, memur ve emekli zammına ilişikin olarak “Enflasyona milletimizi ezdirmeyeceğiz diye çok net ifade ettik. (En düşük emekli aylığı) Daha önceki artışlarda da seyyanen bir artış yapıldı. En düşük emekli aylığına refah payı gelebilir. Burada bir emekli aylığı bağlarken ödemiş olunan prime göre oluyor. Çalışma Bakanlığımız süreci yürütüyor.”  ifadelerini kullandı.

REFAH PAYI ARTIŞI OLACAK MI?

Enflasyonda özellikle son bir yılda yaşanan yüksek artış dolayısıyla ücretlilerin alım gücü azaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla enflasyonun maaşlarda yarattığı tahribatı gidermek amacıyla refah zammı yapılması için çalışma yürütüldüğü bir süre önce kulislere yansıdı.

AK Parti hükümetleri döneminde 2003, 2004, 2005, 2010 ve 2011 yıllarında emekli aylıklarına refah payı zammı yapıldı. Refah zammı 2003 yıllında seyyanen artış şeklinde gerçekleşirken, diğer yıllarda genellikle düşük aylıklara daha yüksek olmak üzere oransal artış şeklinde yapıldı. Benzer bir artışın Ocak ayında yapılmaıs bekleniyor.

YENİ ASGARİ ÜCRET 8 BİN 500 TL OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklayacağımız rakam ülkemizin genel ekonomik ve sosyal görünümüyle de uyumludur ifadelerini kullanarak 2023 yılında asgari ücretin 8.500 TL olduğunu duyurdu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI TEMMUZDA 3 BİN 500 TL OLDU

2022 yılının ilk 6 aylık enflasyon farkına göre 2022 yılı emekli maaş zammı yüzde 42,35 olarak belirlendi. Emekli maaş zammının ardından SSK ve Bağ-Kur en düşük emekli maaşı 3 bin 500 TL oldu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster