İçel
Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Kadın, Kültür, Magazin, Tarsus, Yaşam 1 Haziran 2023 136 Görüntüleme

TARSUS’TA “HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI” ÇOŞKUYLA KUTLANDI

Tarsus, 1-7 Haziran tarihleri arasında düzenlenen “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinlikleriyle renklendi.
Tarsus Halk Eğitimi Merkezi tarafından organize edilen etkinlikler, Tarsus Yarenlik Alanı’nda gerçekleşen “Hayat Boyu Öğrenme Şenliği” ile zirveye ulaştı.

1 Haziran 2023 Perşembe günü saat 11.00’de başlayan şenlik, coşkulu bir atmosferde başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Tarsus Halk Eğitim Müdürü Mehmet Gürsoy’un günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Gürsoy, yaptıkları çalışmaları ve hayat boyu öğrenmenin değerini vurgulayarak katılımcılara ilham verdi.
Etkinlikte Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mikail Eren de bir konuşma gerçekleştirdi ve hayat boyu öğrenmenin önemine vurgu yaptı.
Ardından sahne alan Halk Eğitim Merkezi hocası Nalan Gündüz yönetimindeki Halk oyunları ekibi, enerjik bir folklor gösterisi sergileyerek izleyenleri büyüledi. Aynı şekilde Halk Eğitim Merkezi hocası Bedia Dinçkuyu yönetimindeki işaret dili grubu da gösterileriyle duygusal anlar yaşattı.

Müzik ve enstrüman yeteneklerinin de sergilendiği etkinlikte, Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Alper Şişman yönetimindeki müzik grubu, Ozan Toprak’ın gitarı, İsmail Kürşat Bilici’nin ritmi, Neyzen İsa Karabisti’nin ney’i, Ramazan Koçak ve Ayşe Özge Oğuz’un bağlaması ve Nurdan Dinç’in muhteşem sesiyle unutulmaz bir mini konser verdi.
Ardından sahne alan başka bir müzik grubu ise ritimde Gökhan Tunç, bağlamada Tamer Talipoğlu ve Mustafa Yılmaz, gitarda Fatih Atacan ve klavyede Emre Kaya ile müzik dinletisi sundu. İzleyiciler, bu yetenekli müzisyenlerin performanslarına hayranlıkla eşlik etti.
Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın da katılımıyla gerçekleşen etkinliklerde, Halk Eğitim Merkezi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan sergi de büyük bir ilgi gördü. Sergi, çeşitli sanat eserleri ve el emeği ürünlerle dolu olup, Tarsus’un kültürel zenginliğini yansıtan bir atmosfer oluşturdu.
Tarsus’ta düzenlenen “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinlikleri, halkın katılımı ve coşkulu atmosferiyle büyük bir başarıya ulaştı. Katılımcılar, etkinliklerin hayat boyu öğrenme ve kişisel gelişim için önemli bir fırsat sunduğunu bir kez daha deneyimledi. Tarsus Halk Eğitimi Merkezi ise, toplumun eğitim ve öğrenme konusundaki ihtiyaçlarına yönelik önemli bir rol üstlenmeye devam ediyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster