İçel
Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Teknoloji, Yaşam 2 Haziran 2023 97 Görüntüleme

Geleceğin Mesleklerine MERCEK’in Kurslarından Destek

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde; Yenişehir, Tırmıl, Halkkent ile Hal olmak üzere 4 noktada hizmet veren Mercek Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezleri, kursiyerlerini ağırlamaya devam ediyor.

Mercek Kurs Merkezlerinde, Halk Eğitim Müdürlükleri ile yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde,  hem yerel iş piyasasının ihtiyaçları, hem de vatandaşların taleplerine yönelik kurs planlamaları yapılıyor.

Yenişehir Mercek’te de; teknoloji ve bilişim alanında bilgisayar destekli 2 boyutlu çizim, ön muhasebe, ofis programları kullanımı, dil alanında A1 ve A2 seviyesinde Almanca ve Rusça, giyim üretim teknolojileri, lojistik elemanı ve işaret diline yönelik kurslar yer alıyorken, bunlara ek olarak da Flutter ile Mobil Programlama kursları devam ediyor.

Kursların sonunda ise kursiyerler sınava tabi tutularak, başarılı olanlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriliyor. Bu sertifika ile kursiyerlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlayabileceği bilgi ve donanıma sahip olmaları, aynı zamanda yeni iş fikri oluşturma ve iş kurma becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Vatandaşlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi web sitesinden ya da TEKSİN mobil uygulamasından başvurularını yapabiliyorlar.

Kayar: “Flutter, açık kaynak kodlu bir uygulama ara yüzü araç takımıdır”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yenişehir Mercek Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi’nde görevli Nazife Kayar, “Flutter; mobil, masaüstü ve web uygulamaları geliştirmek için kullanılan açık kaynak kodlu bir uygulama ara yüzü araç takımıdır. En yaygın kullanım alanları ise e-ticaret ve eğitimdir. Kurslara yapılan yoğun başvurulardan dolayı, kurs bitimine yakın yeni kurs ayarlaması yaparak, her vatandaşımızın taleplerini karşılamayı amaçlamaktayız. Kurslarımızın sonunda ise kursiyerlerimiz sınava tabi tutularak, başarılı olanlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilmektedir” dedi.

Karakız: “Buradan mezun olanlar, her alanda çalışabiliyor”

Flutter ve Mobil Programlama Eğitimi Hocası Serkan Karakız, “Flutter ile Mobil Programlama, hem Android ve İOS alanında, hem de web ve windows form application üzerine uygulama geliştirmek için kullanılan bir platform. Yeni bir teknoloji. Zaten Milli Eğitim tarafından da yeni açılan bir eğitim” diyerek, eğitimin kapsadığı alandan söz etti. Her alanda uygulama geliştirebildiklerini ve günlük hayatta applicationlar geliştirdiklerini ifade eden Karakız, “Mesela, belediyemizin kendi uygulamasını geliştirme tarafındaydık.  Araya deprem girdi ve belli bir süre sonra yarım kaldığı yerler oldu, ama şu anda yine buna benzer applicationlarımız var. Bunlar tabi ki öğrenci arkadaşlarımıza, günlük hayatta görebileceği her şeyi geliştirme fırsatı sunuyor” diye konuştu.

Flutter ve Mobil Programlama Kursu’nun kursiyerlere yapacağı katkıdan da bahseden Karakız, yazılımın her alanda kullanılabildiğinden bahsederek, “Zaten günümüzde yazılım o kadar geniş ki, sadece tek bir alanda diyemeyeceğim. Şu anda otomobil sektöründen tutun, bir markete kadar herkes zaten yazılımsız hiçbir iş yapamıyor. Yazılım çok büyük bir sektör haline geldi. Yazılımın olmadığı hiçbir yer gelişmiyor artık. Bu arkadaşlarımız buradan mezun olduktan sonra her alanda çalışabiliyorlar” ifadelerine yer verdi.

Sırça: “Burada aldığım eğitimi, mesleğimle bütünleştirmek istedim”

Kursiyerlerden Fizik Mühendisi Papatya Sırça, “Fizik Mühendisi olarak çok spesifik bir alandan mezun oldum, ama şöyle bir şey var; dünya artık yazılıma doğru ilerliyor ve uygulamalar üzerinden gidiyor. Ben de yeni bir uygulama geliştirmek ve bunu mesleğimle bütünleştirmek istedim. Belediye güncel olan programları paylaştığı için çok memnunum. Sınıf ortamımız da gayet güzel, bilgisayarlar da son sürüm. Çok da güzel öğreniyoruz ve hocamız da kesinlikle çok iyi” diye konuştu.

Akgün: “Yazılım sektörü önü açık bir meslek haline geldi”

Elektrik Elektronik Bölümü öğrencisi Ahmet Akgün, “Mobil uygulamaya çok istek var. Ben de mobile geçmeyi düşündüm, ama aynı zamanda tabi ki webde de devam ediyorum. İkisini bir arada götürmeye çalışıyorum. Yazılım sektörü gerçekten dünyanın hemen hemen her alanında ilerlemekte. Ben de bu alanda kendimi geliştirmek istedim. Küçük yaşlardan beri bilgisayarlarla haşır neşir olduğum için buraya yönelmek istedim. Belediyenin kurslarını ve diğer online özel kursları da araştırdım. Networkumu ve yazılım alanında kendimi geliştirmek istedim. Burayı buldum ve burada eğitim almaya başladım. Gerçekten de burayı çok beğendim” ifadelerine yer verdi.

Aslan: “Daha iyi bir iş portföyünde yer almak için bu eğitimi alıyorum”

Kursiyerlerden Serkan Aslan ise sınıf ortamlarının gayet güzel olduğundan söz ederek, “Ben zaten daha önceden Mercek Eğitim Kurslarına başvurmuştum ve birkaç kursa daha gelmiştim. Onun dışında burada Flutter eğitimi alıyor ve mobil programlama yapıyoruz. Application geliştirmeye bakıyoruz. Yazılım zaten geleceğin bir mesleği olarak görülüyor şu anda. Biz de bu şekilde burada kendimizi geliştirip, gelecekte daha iyi bir iş portföyünde çalışmak için eğitim alıyoruz” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Borsa’da Yeni Kapanış Rekoru

Borsa’da Yeni Kapanış Rekoru

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster