İçel
Ana Sayfa Gündem, Son Dakika, Yaşam 7 Ocak 2023 133 Görüntüleme

Yılbaşında saldırı hazırlığında olduğu öne sürülen DEAŞ’lılar araçlarına ateş edilerek yakalandı

İstanbul’da düzenlenen terör operasyonunda “Abu Maymuna” kod adlı Tacikistan uyruklu K.Z.I. ve yanındaki Özbekistan uyruklu A.M. gözaltına alındı. Şüphelilerin DEAŞ terör örgütü adına eğlence mekanı saldırısı planladıkları öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ terör örgütünün Afganistan yapılanması ile bağlantılı ve el yapımı patlayıcı uzmanı ‘Abu Maymuna’ kod adlı Tacikistan uyruklu K.Z.I.’nın sosyal medya paylaşımlarını tespit etti.

EĞLENCE MEKANINI KANA BULAYACAKLARDI

K.Z.I. ile Özbekistan uyruklu A.M.’nin eğlence mekanı saldırısı planı yaptıkları belirlendi. Polis ekipleri çalışmalarının devamında 31 Aralık Cumartesi günü Başakşehir‘de şüphelileri takibe aldı. Polisi gören şüpheliler kaçmaya çalışırken, takip sonucu kullandıkları araçlarına ateş edilerek yakalandı.

TUTUKLANDI

Araç içerisinde bulunan ve yılbaşı günü eğlence mekanına eylem hazırlığında olduğu anlaşılan K.Z.I. ve A.M. gözaltına alındı. Gözaltına alınan K.Z.I. geçtiğimiz çarşamba günü tutuklandı. A.M. ise adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı işlemleri başlatıldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster